Horkovzdušná trouba MORA 524
Moderátor: Moderátoři
Horkovzdušná trouba MORA 524
Je tomu opravdu tak? Je mi divné, že se to za poslední měsíce viditelně zhoršuje a přitom servis tvrdí že jsou OK.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Nemám popátrat ještě po nějaké jiné závadě, např. regulátor, čidlo?
Nenapadá Vás v čem ještě může být problém?
Co znamená nerovnoměrné pečení, tedy kde peče moc a kde málo?
Těleso normálně hřeje, ventilátor běží, dle servisu je v pořádku i ta vrtulka, že není nijak poškozená.
K tomu nerovnoměrnému pečení... peču trubičky ve dvou řadách na plechu
Ze všeho nejdřív je vyběhlá a zabarvená přední polovina trubiček v přední části plechu u dvířek ale v tom stejném momentě je zadní část plechu u ventilátoru úplně syrová a vypadá úplně stejně jako když jsem to dala do trouby.
V tuto chvíli tedy otočím plechy o 180 st. a peču dál, po chvilce se začnou připalovat krajní trubičky na bocích plechů ale trubičky ve střední části jsou stále ještě nepropečené a tak musím postupně odebírat od krajů a dopékat zbytek...
Toto mi to dělá, když peču na 3 plechy, u čtyřech plechů to už je úplně katastrofa (a ještě před Vánoci jsem pekla jenom po 4 plechách a bylo to celkem OK)
Jelikož se to prokazatelně horší, tak si říkám, že to v něčem musí být.
V servisu ale tvrdí, že je vše OK a že prý trouba asi dosloužila... že prý staří lidé taky umírají a vypadají přitom relativně zdravě .....
Určitě bych provedl tu kontrolu jak psal Zaky (na 10 sekund zapnout, vypnout a opatrně zkontrolovat, kde a jak to hřeje) a potom poměřit a nejlépe i na těch druhých a porovnat údaje.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Je v té troubě(troubách) rozváděcí plech http://www.expos.cz/nahradni-dily/mora/ ... adeci.html a původní hodnota topení 2kW? Je funkční profuk dveřmi?
Jinak pekla zcela perfektně stejnoměrně i když tam byly 3 plechy současně. Při výměně kuchyňské linky byla nahrazena novou troubou Baumatic a ta je proti původní troubě Mora šmejd. Jednak je vnitřní prostor o něco menší a hlavně nepeče stejnoměrně jako stará Mora, na kterou nyní manželka se slzou v oku vzpomíná.