Zdražení pevné linky

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
petrfilipi

#16 Příspěvek od petrfilipi »

Ve vyúčtování za 12/2015 mám nájem přístroje (7,20 Kč s DPH).
Ve vyúčtování za 01/2016 mám nájem přístroje (7,20 Kč s DPH).
Ve vyúčtování za 02/2016 mám nájem přístroje (6,50 Kč s DPH).
Ve vyúčtování za 03/2016 nemám nájem přístroje.

Ale uvidím. Raději tam zavolám nebo ještě lépe zachatuji.

PF
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Lidi, vyznáte se někdo v problematice VoIp brány? Potřeboval bych přes tuhle bránu v baráku připojit 3 analogový telefony přes Founa.
Když má brána 2xFXS, 2xFXO, 2xRJ45, jak se to zapojí? Dva analogový telefony se připojí do FXS, to jsem vyčetl. Jeden RJ45 bude asi vstupní WAN, druhej RJ45 LAN, na pokračování do síťovky PC nebo switche pro víc PC. Potřebuje to pokud nebudu používat O2 analog linku spliter na oddělení WAN ? Co to je FXO? Píšou linka, ale k čemu to je?
Zkoušel jste někdo, zda FXS utáhne dva telefony jako paralelku?

Sakra, takovejch chujovin řešit :roll: Já tu pevnou se stávajícím číslem potřebuju, u zlodějů O2 ale být nechci.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rob_brno

#18 Příspěvek od rob_brno »

Já znám jen bránu PAP2T, tu mám doma, mám připojeny dva staré analog. telefony s účtem u odorika pro každý, k těmto pevným telefonům mám "přilepený" číslo mobilu moje, druhý tel. mobil ženy, takže se volanému objeví číslo mobilu a ne pevné linky.

Cena je 40 hal na pevnou a 60hal na mobil.
petrfilipi

#19 Příspěvek od petrfilipi »

Tak jsem volal (reps. si chatoval) s pracovníkem O2 a přístroj jako takový vrcet nemusím, mohu si ho ponechat.

Na VoIP jsem úplně zapomněl, to by mohla být alternativa k pevné lince.

PF
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Pouzil som VoIP gateway a nechal som povodny telefon Panasonic so zaznamnikom.
petrfilipi

#21 Příspěvek od petrfilipi »

A je možné s VoIP (třeba i s pomocí VoIP brány) udělat "paralelku"?

PF

Edit: Tak jsem to (asi) našel: http://www.odorik.cz/obchod/kategorie/t ... dytone-701
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Ano, ak pouzijes gateway a analogove telefony, tak ich mozes pripojit paralelne. Alebo mozes mat prihlasenych viac VoIP telefonov na jeden ucet.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem se dnes stavil na O2. Položil jsem dotaz, zda je možné u nich VoIp. Ano ale pouze jako firma. Po dotazu, kolik budu platit jako firma tak nějak nad 300 měsíčně. Tak jsem je poslal s VoIp někam a následoval dotaz na zrušení hlasových služeb s tím že budu chtít migrovat číslo k altermativnímu. No a pozor, migrace čísla prý nejde, protože to číslo je zároveň vázaný na VDSL linku. Tak jsem jim odpověděl, že mě vůbec nezajímá, jaký má moje VDSL linka číslo, ať mi ji přečíslujou. Ano, ale za poplatek. Tak jsem jim řekl, ať si to vše strčí někam a že zruším vše co u nich mám po drátě.
No a najednou se začaly dít věci. Poskok na prodejně někam zavolal, snad retenční oddělení a dal mě telefon na ucho. Nabídli mě to samý jako bylo Volání 300 za cenu 199,- a snížili platbu za VDSL na částku stejnou, co jsem platil za internet a Volání 300 do toho šachování, tedy 628 kaček včetně DPH. Je to bez závazků, kdykoliv můžu odejít. Když jsem si spočítal měsíční cenu VDSL, k tomu VoIp bránu a další platby za to přečíslování, tak by se mi to vrátilo tak za rok až rok a půl. No a do tý doby budou nový matroše a reklamy a tam už pevnou neuvedu a pak ji zruším. :wink:
Hajzlové, musí se na ně tvrdě! :evil:
Jirka

EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:Tak jsem se dnes stavil na O2. Položil jsem dotaz, zda je možné u nich VoIp. Ano ale pouze jako firma....
....
....
Hajzlové, musí se na ně tvrdě! :evil:
Tos objevil Ameriku, Jirko - tohle je všeobecně známá věc už drahně let, že když přijde zákoš na office, tak dokud nepraští pěstí do stolu a nezačne vyhrožovat okamžitým odchodem ke konkurenci, tak ho nikdo neposlouchá - ale pak najednou jdou věci, že se i dřevěná krejčovská panna diví ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Ale neobjevil Emeriku tohle mi zafungovalo třeba u T mobilu. :wink:
Mě spíš překvapilo, že to přes telefon nešlo, tu sazbu za 199 mě zapřeli a v office to přes telefon najednou šlo. Asi mají strach pokud je zákazník hmotnej v dosahu pěsti. :lol:
Před chvílí jsem volal na Foun jak je to s tom migrací. O2 nemá naprosto nárok na nějaký bránění migrace čísla k jinýmu operátorovi. S tím tvrzením o navázanosti čísla na VDSL kecaj, můžou si ho změnit na jiný, který je pro mě na VDSL naprosto nezajímavý. Pokud prý chci, tak mám Founa zmocnit a zařídí mi to sami.
Jirka

jjilek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jjilek »

Mám 4x VOIP a plná spokojenost. Stejně skoro nikdo kromě úřadů pevnou nemá. Cena 0,60 /min a 1,- Kč/měsíc. Z chalupy domů a naopak zadara. Ještě mám aplikaci v androidu a zadara volám nejen domů i ze zahraničí.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“