Jak na VoIp, (původně Jak mě namíchl O2)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

To je právě výhoda správné VOIP linky. Neplatíš měsíčně žadný paušál a vyvoláváš jen to, co máš předplacené a klidně celý rok.
Pokud nastavíš vstup té brány na dynamické, tak si to najde samo to 10.0.x.x :wink:
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:Pokud nastavíš vstup té brány na dynamické, tak si to najde samo to 10.0.x.x :wink:

Nepřidals tam jedno x? S maskou 255.255.255.0 to v tomhle rozsahu snad nemůže chodit. Koukal jsem do mýho VDSL routeru a opravdu mám nastavený rezervování pevný IP od 10.0.0.30 do 10.0.0.49 a nad je povolený DHCP, takže by se ta brána měla připojit na 10.0.0.50, pokud tam nebude ještě něco jinýho třeba na Wifi.
Ovšem vše mě je prd platný. Na O2 mě řekli, že nemůžu jen tak odejít z hlasový služby, protože mám ještě 6 měsíců závazek na pevný lince právě kvůli tomu VDSL Comtrendu, co mi vnutili. Co to plácaj za hovadiny, kdyby ten závazek byl na internetu, tak možná, ale jak s tím souvisí hlasová služba? Musím kouknout do papírů, nevzpomínám si, že jsem s nima nějakej závazek podepisoval. No jestli to takhle zkuší na každýho, tak to jsou opravdu praktiky šmejdů. :evil:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

Tak jsi toto vlákno přejmenoval a řešíš v něm VOIP. Potud v pořádku.
Jen teď požádej některého z moderátorů (napiš jim třeba SZ), ať celé toto vlákno přesunou do vhodnější sekce
(asi Telefony, faxy, tel. ústředny), protože dosud je to v sekci Nezařaditelné (ať tu v tom není chaos). :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Nezařaditelné“