Pokud nastavíš vstup té brány na dynamické, tak si to najde samo to 10.0.x.x
Jak na VoIp, (původně Jak mě namíchl O2)
Moderátor: Moderátoři
p32 píše:Pokud nastavíš vstup té brány na dynamické, tak si to najde samo to 10.0.x.x
Nepřidals tam jedno x? S maskou 255.255.255.0 to v tomhle rozsahu snad nemůže chodit. Koukal jsem do mýho VDSL routeru a opravdu mám nastavený rezervování pevný IP od 10.0.0.30 do 10.0.0.49 a nad je povolený DHCP, takže by se ta brána měla připojit na 10.0.0.50, pokud tam nebude ještě něco jinýho třeba na Wifi.
Ovšem vše mě je prd platný. Na O2 mě řekli, že nemůžu jen tak odejít z hlasový služby, protože mám ještě 6 měsíců závazek na pevný lince právě kvůli tomu VDSL Comtrendu, co mi vnutili. Co to plácaj za hovadiny, kdyby ten závazek byl na internetu, tak možná, ale jak s tím souvisí hlasová služba? Musím kouknout do papírů, nevzpomínám si, že jsem s nima nějakej závazek podepisoval. No jestli to takhle zkuší na každýho, tak to jsou opravdu praktiky šmejdů.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jen teď požádej některého z moderátorů (napiš jim třeba SZ), ať celé toto vlákno přesunou do vhodnější sekce
(asi Telefony, faxy, tel. ústředny), protože dosud je to v sekci Nezařaditelné (ať tu v tom není chaos).