prosím o radu či ako amatér uvažujem správne
Bude načrtnutá schéma robiť to čo potrebujem, či je to celé zle? Schéma zachycuje paralelné zapojenie rôznych dĺžok LED pásov na jednom kanáli, prípadne zapojenie 10mm LED.
...pre dcérku som na hranie vyrobil drevenú hraciu dosku a jeden z modulov ktorý som si zmyslel že tam musí byť je LED pásik ovládaný 3-kanálovým stmievačom s PWM reguláciou z ebay: http://www.ebay.com/itm/12-24V-3X3A-Dim ... XQiNdRb6ky. Výsledok môjho snaženia vidíte na fotke. Nad dimmerom je pre každý kanál 10mm indikačná LED, nad tým jeden segment LED pásu, úplne hore odrazené svetlo od podsvietenia LED pásu (cca 2,5m). Modul slúži na hranie - učenie jemnej motoriky u malých detí + učenie akým spôsobom sa zmiešavajú RGB farby.
Síce všetko funguje ako má, ale rád by som to mal dokonalé, takže chcem doladiť nasledovné veci:
1. rád by som vyfiltroval drobné blikanie ktoré pravdepodobne generuje PWM dimmer. Okometricky odhadujem frekvenciu okolo 60 Hz (bežný človek to nebude vnímať, ja to vidím...) Predpokladám na každú vetvu pridanie kondenzátora 16V/680uF viď schéma.
2. Potrebujem znížiť max. jas led pásiku, predpokladám použitie 5W rezistorov, cca 15Ω.
LED pás je na 12V, aktuálne je tam použitý zdroj MW GS60A12, uvažujem nad niečim slabším, napr. MW APV-25-12. Celkový odber je cca 300-400 mA/kanál, celkovo cca 950mA. Každý elektrický modul na doske má vlastnú poistku na vstupe.