Max. proud u dvojitých diod

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Max. proud u dvojitých diod

#1 Příspěvek od Michal22 »

Mám dotaz-
když mám podle u dvojité diody podle datasheetu Imax=30A, tak je to myšleno přes jednu diodu- předpokládám dobře?
Mám tady třeba diodu SBL3045PT, je rozumné ji spojit anodama k sobě, když bych potřeboval třeba Imax=40A? Nebo se diody v jednom pouzdře natolik liší, že by jedna byla přetížená a přes druhou by nic neteklo?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Obvykle se ten proud týká CELÝ součástky = je to součet proudů tekoucích přes přechod A a přes přechod B. V datasheetu je to uvedený, jestli se proud bere jako jednotlivě nebo společně.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Dobře, dám na tebe, ale zkus mě teda v tom ds, který jsem tady nalinkoval, kde to tam je. Díky
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
weed_smoker

#4 Příspěvek od weed_smoker »

Napěťově (úbytkem) bejvaj skoro stejný,ale proudově nevim.Uvažoval bych u 30A dvoudiody,že obsahuje 2 diody po 15A.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od GeorgeB »

To chce se dívat do datasheetu renomovaných výrobců. Například od NXP BYV34-400 je jasně uvedeno, co jsou parametry pro přechod a IO(AV) je výstupní proud. Tedy výstup celku.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Je to celkový proud takže každá dioda samostatně v uvedeném případě 15A. Paralelní spojování je běžná praxe třeba v TV (hlavně plasma).
Odpovědět

Zpět na „Součástky“