To by ses divil, jak jde něco doničit, po jednom "opraváři" mám na stole desku, kde je asi 15 prokovů nefunkčních a spoje utrhané na několika místech. Údajně měnil některé součástky více než 20x
Jo tak to se mi taky stalo u jednoho trandu taky jsem vícekrát měnil ten tranzistor a abych tam dostal nový musel jsem vždy provrtat nový otvor i když jsem to protáhl odsávačkou stejně nešel zasunout a po několikerém odvrtání mi jeden prokov nevydržel a uletěl z jedné strany naštěstí nikam nevede na druhé straně, takže s tím by neměl být problém a Křemíkovi jsem to říkal a ukazoval
Koukám, že tohle vlákno ještě žije, tak musím taky přispět. Byl odpálený konec, dostal jsem to částečně rozpracované, takže jsem doosadil tranzistory, vyměnil vadný a pěkně to hrálo. Po několika písničkách však zesilovač najednou velmi zeslábl. Nikde nic nehořelo, jen na výstupu byl mínus jeden volt. Napětí na diferenčních vstupech byla nesmyslná. Dnes v tom pokračuju. Na bázích Q3 až Q6 jsou správně nuly. Na emitorech Q4 a Q6 má být mínus Ube, je tam však + 0,3V. Na emitorech Q3 a Q5 má být kladné Ube, je tam však mínus 0,3V. Obě LEDky normálně svítí. Nejde mi do hlavy, kde se tam ta napětí berou.
Tak záhada podivných napětí je odhalena - na pozicích Q3 až Q6 jsou osazeny FETy... Závadou bude nějaký studeňák. Jen to teď donutit aby to přestalo hrát
Jenže to nejsou ony. Tyhle jsou na vstupu, v klasické TO92, ty jsi mluvil o jinych, v těch velkých pouzdrech, z rozkmitu, které nakonec byly bipoláry. Tyhle jsi určitě neodpálil ani neměnil.
Naposledy upravil(a) Kremik dne 29 dub 2016, 17:12, celkem upraveno 1 x.