Překlad pomocí hi-tech c přeladače

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Překlad pomocí hi-tech c přeladače

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Mám takový problém zkusmo jsem chtěl přeložit příklad z http://www.microchip.com/forums/m530430.aspx a dopadlo to takto viz příloha díky za pomoc
Přílohy
HI-TeCH.jpg
(138.85 KiB) Staženo 286 x
Atlan

#2 Příspěvek od Atlan »

Skus projekt dat na disk C len do jedneho adresara s normalnym menom
markoni
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od markoni »

Já jsem to chtěl dát na C disk (systemový)ale narazil jsem na že ten systém v mém případě WIN10 ¨do toho kecá.Další poznatek nemohu načíst projekt který jsem si vytvořil ráno to bude asi nějak souviset ze systémovým diskem bohužel nevím jak to nastavit workspace v MPLAB IDE díky
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Vypadá to na další čuňárnu způsobovanou mentálním potratem jménem W10 ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PC-maniak

#5 Příspěvek od PC-maniak »

W10 funguje na vybornou ;)

ale je pravda ze sem udelal hned cistou instalaci a zadny ten jejich upgrade sem nepouzival..

nejspise bude problem s pravama spravce pro soubory..

co presne ty W10 kecaj ? kdyz to zkousis dat na systemak ?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od markoni »

Když chci vytvořit a uložit soubor v ránci projektu tak to nejde díky
markoni
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od markoni »

Chci se podělit o mé zkušenosti už mi to funguje musel jsem MPLAB IDE ze systémového disku odinstalovat a nainstalovat na logický disk projekty musí být na logickém disku funguje i hi-tech c překládač podařilo se mi naprogramovat pomoci klonu SCPD2 PIC16F628A .
PC-maniak

#8 Příspěvek od PC-maniak »

markoni =) na systemovej disk ti jit musi zapisovat (funguje naprosto normalne pro jistotu sem znovu zkusil)

u tebe bude problem ze tvuj ucet nema spravce (pripadne spatne nastaveneho)

mas na tom pc jen jeden ucet ? pokud ano tak bych musel videt

pokud ne : resetuj do nouzaku -> na prihlaseni pouzij ucet ADMIN/ADMINISTRATOR <- je to dulezite ne pod svym jmenem!

tam jdi do spravce uctu a mrkni na svuj profil jestli ma spravce kdyz ne dej si ho a budes mit klid ;)

pokud je to pracovni pc z prace a mas to takhle dosrane od IT tak je kopni do rite a at ti opravi prava ze nemuzes tamto a tamto ;)
PC-maniak

#9 Příspěvek od PC-maniak »

jeejda : chapu ze to nekomu púroste nesedne .. ale u me je W10 na prvnim miste ... konecne zpet rozhrani ktere se da pouzit a ne to z W8 tam to metro bylo hrozne!(musel sem to po 9dnech resit pomoci nastaby)

rychlost w10 se neda se zadnym systemem co sem doted vyzkousel srovnavat !

a ze vseho nejlepsi je spousteni starsich aplikaci prijde mi ze na W7, W8/8.1
vubec nefungovala ta moznost odstraeni potizi s kompatibilitou...

na W10 mi jedou programy ktere drive neficeli a musel sem kvuli nim pouzivat virtualBox s xp

ale samozrejme mluvim o ciste instalaci... upgrade mi smrdel na pc asi jen 40min nez sem stahl iso od mrkvosoftu na cistou instalacku ;)

takova rada : po upgradu lze pak ciste nainstalovat jak W10 home tak i pro ... bez ohledu co predtim bylo na pc zakoupeno ;) vyzkouseno =) muj ntb byl jen s W8 home a ted vesele slape na cistejch W10 pro
markoni
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od markoni »

PC-maniak píše:ale samozrejme mluvim o ciste instalaci... upgrade mi smrdel na pc asi jen 40min nez sem stahl iso od mrkvosoftu na cistou instalacku ;)

takova rada : po upgradu lze pak ciste nainstalovat jak W10 home tak i pro ... bez ohledu co predtim bylo na pc zakoupeno ;) vyzkouseno =) muj ntb byl jen s W8 home a ted vesele slape na cistejch W10 pro

Já při koupi PC jsem tam měl WIN8.1 a po upgrade tam mám WIN10 Home
Kdybych si chtěl stáhnout čistou instalačku WIN10 home nebo Pro ve formě iso tak kde na ni jít a jak je to z legálností myslím verzi PRO? díky
PC-maniak

#11 Příspěvek od PC-maniak »

markoni : tady mas odkaz .. nekde v 50% stranky je stahnout nastroj kde si to vse naklikas...(nemusis to vypalovat jako iso.. muzes si naklikat i USB flash disk)

EDIT : radeji si ale dej home at pak nemusis preinstalovavat .. nemam tu instalaci tak dlouho tak buh vi jak to bude za mesic ze strany MS =)

https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10

jeejda : k ntb mam W8 home(nebo jak se to jmenovalo proste ten zakladni bordel) a instalace pro nedelala problem je plne aktivovany ze strany MS.. takze klic z home musi ve W10 byt plany i pro verzi PRO jinak by to u MS neproslo ;) i kdyz moc dlouho to nemam tak aby me jeste MS neprekvapilo a nemusel sem to znovu reinstalovat.. :lol:

a asi uz dost o W10 at tu neni takovej OT bordel =)

EDIT2 : jeste prikladam odkaz kde se pise (cista instalace) ze upgrade neni nikdy nic moc vyhra =)

https://wmmania.cz/clanek/windows-10-ak ... d-licence/
markoni
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od markoni »

Jeejda píše:markoni: Ty máš co za verzi MPLABu, pořád tu 8.63, co je vidět na screenshotu?

Ano mám tu verzi 8.63 protože ji znám a podporuje MPLAB ICD2 - klon SCPD 2 viz příloha
Přílohy
fotografie0160.jpg
(236.03 KiB) Staženo 172 x
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“