Při jaru jsem se rozhodl umýt okna protože skrz ně už bylo dost málo vidět. Vzal jsem na to rozprašovací pumpičku s prostředkem na okna Clean. Taková bílá pěna, co se rozšmidlá a vyleští hadrem. Už jsem to s tím dělal několikrát a vždy OK. Tentokrát jsem se ale strašně vytočil. Clean je asi nějaký jiný složení, protože kam jsem ho nastříkal, tam se udělala bílá matová skvrna. Při pokusu ji rozleštit se začala z fólie uvolňovat nějaká patla, jako jsou stopy lepidla z plast lepící pásky na krabice. Tak jsem to nechal být zda neuschne a za dvě hodiny bylo okno mléčný a neprůhledný. Tak mě nezbylo než zkusit tu fólii z okna servat. Rohy šly celkem dobře ale střed tabule 90x60cm se začala fólie trhat a separovat na vrstvy.
Vzal jsem benzín, který dobře meje lepidlo lepících pásek a nic. Clean nic. Tak jsem vzal denatur líh a zase nic. Aceton a perchlór taky nic.
No nebudete tomu věřit, ale funguje na to voda a škrabka z žiletky hoblíku Narex. To okno jsem čistil hodinu.
To by mě zajímalo, co za sajrajt v tom Cleanu narušil fólii když to ještě vloni se starým balením nedělalo. Oken je ještě dalších 5 a vůbec nevím, co na tu vnitřní strany s fólií vzít, aby to nedopadlo stejně.
Nemáte někdo zkušenost co na tyhle fólie použít? Starou Okenu nebo Iron? To snad už asi neexistuje...
Díky