HP LaserJet 1020 - zapekacia folia (fuser sleeve)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

HP LaserJet 1020 - zapekacia folia (fuser sleeve)

#1 Příspěvek od rnbw »

Mam tu HP LaserJet 1020, povodna zapekacia folia (fuser sleeve) bola znicena. Cerveny valec (pressure roller) je OK, tak som objednal novu foliu (od Donparts z eBay). S novou foliou to vsak slabo zapeka - vo vacsich plochach sa objavuju biele miesta a toner z nich sa po 57mm objavi na papieri ako "duch".

Nova folia je z ineho materialu ako povodna, pripada mi hrubsia - asi nedostatocne prenasa teplo...

Stretli ste sa uz s takymito smejdami?
stefan31

#2 Příspěvek od stefan31 »

Nie, mám HP LJ 1010, menil som ju a bez problémov. Na pohľad vyzerala byť úplne rovnaká. Ešte nejaké mám, ak by bol záujem....

Stefan31
Přílohy
Na predaj.jpg
Fólia
(238.7 KiB) Staženo 225 x
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Uz som to reklamoval a objednal druhu u ineho predajcu... Keby bola aj ta nepouzitelna, tak kupim od teba.

BTW. Takyto hnus z toho lezie
Přílohy
lj1020_bad_sleeve_.png
(229.2 KiB) Staženo 191 x
breta1

#4 Příspěvek od breta1 »

Že by tato závada byla způsobena novou folií, se mi nezdá. Kdyby to bylo málo zapečené, tak by se to po vytištění dalo rukou rozmazat.
Já bych zkusil spustit tisk a uprostřed stránky bych tiskárnu tvrdě vypnul z napájení 230V a pak vytáhl uvízlý papír, na kterém bych porovnal na tom papíru kvalitu tisku před zapečením (než to vlezlo do pece) a po zapečení (to, co už pecí prošlo).
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Ciastocne sa to da rukou rozmazat. A tych 57mm medzi originalom a duchom znamena podla servisneho manualu fuser (tam je 56.5mm).
radioelectrum

#6 Příspěvek od radioelectrum »

zkontrolovat jak říká breta1. Pokud je problém na fotoválci tak bude ten druhý otisk před zapečením, pokud v peci tak tam nebude. Ještě to může dělat i neoriginální toner který je určen pro jinou, vyžší zapékací teplotu.

CFož může být způsobeno špatným repasem u některých neoriginálních cartridge dávají válec a toner jiný než u originálu, a takový cartridge potom u některých tiskáren dělá toto špinění.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Toner je, myslim, neoriginalny - ale mal som este LaserJet 1018 (uz je predana) a tento toner som v nej predtym otestoval a tlacil bez chyby.

Uz v minulosti som mal s jednou tlaciarnou (Dell/Lexmark) problem so zapekanim po vymene tej folie - niekde ju mam odlozenu a teraz mam dalsiu, tak sa snad k tomu dostanem.
soucek

#8 Příspěvek od soucek »

A byla u té nové folie přibalená také ta teplovodivá vazelína? Nanesl jsi ji tam ?
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ano, bola a samozrejme, ze som ju tam dal.
soucek

#10 Příspěvek od soucek »

Tak takhle mi to udělalo,když jsem si omylem naplnit HP toner prachem do Minolty.
servistisk

#11 Příspěvek od servistisk »

Opravdu to vypadá na kvalitu folie
servistisk

#12 Příspěvek od servistisk »

Zkus vyměnit cartridge - nabíjení vybíjení optického válce
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Nechal som to kvalitne odlezat :D

Vymenil som tu foliu za inu, vazelinu som odstranil a naniesol novu od tej druhej folie. Problem vyrieseny, tlaci bez duchov a aj tmave plochy su spravne zapecene.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“