Dotaz na strojaře
Moderátor: Moderátoři
To je sice pravda ale šikmé čelní břity se rychle otupí, v sériové výrobě se proto na drážky per tyto frézy běžně nepoužívají.p32 píše:Achab píše:Fréza na drážky per samozřejmě musí mít rovné čelo.
Proč si to myslíš? Fréza se přece točí a nebere čelem, ale bočním břitem. Tu drážku pak dělá s rovným dnem jaksi automaticky ...
Čelní břity do "V" se hodí k najetí do slabých plechů apod. protože na menší čelní řeznou plochu stačí pro záběr podstatně menší tlak než u běžné frézy s rovným čelem.
Sandal píše:Ne neboj!Třeba ženský taky pečou bábovky a každá jinym způsobem a výsledek je pořád bábovka![]()
Já třeba i frézuju na soustruhu a píchám drážky a jde to taky ikdyž ten stroj na to nejni určenej.Z nástrojema se daj dělat různý kouzla aniž by se zničili
Jo, drážku pro pero do ozubenýho kola nebo řemenice vyšťouchat na soustruhu umím taky. Jo a nedávno jsem na truhlářský formátovačce soustružil a frézoval hliníkový desky.
Škoda, že tady nepíše Jova1.cz, ten dělá na obráběcích strojích věci nad kterejma i nástrojaři na penzi krouťej hlavama.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jova1 píše:Je to dotaz na strojaře, já jsem jen garážový kutil
No, no, neschazuj se!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Můžu třeba tento výškoměr používat jako nádrh? Chci s ním rýsovat na hliník, plasty a jiný měkký kovy rysky. Je to na to dělaný, nebo se to může zničit?