NTLDR
Moderátor: Moderátoři
NTLDR
Zkusil jsem z diskety natáhnout stařičkej DOS6.2 a ten kupodivu šel.
Zkusil jsem vyměnit RAMku, stejný. Pak jsem dal default bios a ejhle, z CD se začaly načítat XP. No s nakonec jsem připojil HDD, nastavil prioritu Boot na něj a světě div se, XP se natáhly bez problémů. Vůbec nebylo potřeba dělat tu opravu zodkazu.
Dokáže mi někdo vysvetlit, co bylo příčinou? Vypadá to na nějakej nesmysl v údajích biosu ale proč se to hlásilo chybou na neexistujícím disku je mi naprostou záhadou.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- serviceman
Když nemám připojený HD ani CD, tak je to od BIOSu informace zcela nesprávná. Ntldr je až loader WindowsNT. Zatímco BIOS má najít masterboot na disku nebo CD a ne očekávat nějaké Windows. Takže normální hláška BIOSu v tu chvíli je no boot device.serviceman píše:Když nemáš připojený HD, nebo vložené CD, pak je informace NTLDR not found zcela správná, žádný bordel. Když tam něco vložíš (disketu), tak to funguje. Příčina a oprava je zde a na mnoha místech popsaná. Ve tvém odkazu ostatně také. Je to běžná závada.
serviceman píše:Když nemáš připojený HD, nebo vložené CD, pak je informace NTLDR not found zcela správná, žádný bordel. Když tam něco vložíš (disketu), tak to funguje. Příčina a oprava je zde a na mnoha místech popsaná. Ve tvém odkazu ostatně také. Je to běžná závada.
Nemáš pravdu Náčelníku. Vyškubnul jsem oba SATA kabely do HDD a CD a hlásí mi to že není z čeho bootovat. Když je vrátím, normálně najede XP.
A ty oba (muj a tvůj) odkazy jsou na opravu Ntldr na disku. Nojo, ale jak to může fungovat na disku, kterej není vůbec připojenej?
Tiež niektoré dosky majú akýsi turboboot (neviem ako sa to presne volá), majú skrátka flash pamäť, kde je uložená časť disku (alebo nejaký multimediálny prehrávač a pod.), aby to rýchlejšie štartovalo.
PotPalo píše:Nezabudol náhodou niekto flešku v USB porte? BIOS mohol nabootovať z nej, kde ale nebol OS.
Tiež niektoré dosky majú akýsi turboboot (neviem ako sa to presne volá), majú skrátka flash pamäť, kde je uložená časť disku (alebo nejaký multimediálny prehrávač a pod.), aby to rýchlejšie štartovalo.
Ne, nic takovýho tam není. Prostě to spravila F10.
masar píše:Bude to nejspíš "lidský faktor".
Celeron nejprve napsal...A dokonce to píše když je odpojená kšanda HDD a dokonce když není připojená kšanda HDD i CD...
a posléze...Vyškubnul jsem oba SATA kabely do HDD a CD a hlásí mi to že není z čeho bootovat...
Slučuješ dohromady dva příspěvky hodinu od sebe. První citace je stav začátku problému a druhá citace je stav po té, co ten problém po nastavení defaut biosu zmizel.
to P32: Neporadils, no tak hlavně že ses aspoň pobavil.