Koupě bubnové sekačky- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Koupě bubnové sekačky- VYŘEŠENO
Ale nemám s nimi žádnou zkušenost.
Zatím jsem tak nějak vybral dva favority:
1. OD mountfieldu BDR-581
2. tady mají nějaký Tekton
Ten Tekton parametrově vychází líp (větší záběr, dvě rychlosti, vyšší výkon motoru, nižší cena), ale nemám s ním žádné zkušenosti.
Dokázal by někdo poradit?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Takový stroj bych už nikdy nekoupil bez vyzkoušení (nemusí sekat, jenom se s tím proběhnout po trávníku), abys zjistil, jestli náhodou nemusíš pořád zvedat 50kg protizávaží v podobě celé sekačky před koly. U tohodle nepodarku byly problémy snad se vším - padaly z toho šrouby kvůli vibracím, párkrát upadl i dekl toho bubnu (radost), olej se nedal vyměnit bez rozborky, sekačka má velmi nízko spodek motoru, takže se zasekává na krtincích a hrbolech.
To co máte, vypadá tak trochu moc malé, s tím bych si asi na ten náš terén netroufnul (sám to popisuješ).
Pokud bych šel koupit ten Tekton, tak by tam asi neměl být problém odzkoušet.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Po inzerátech se toho válí dost, případně to má někdo ve stodole a nepoužívá to. Navíc k tomu existují náhradní díly a servisy. Mám zkušenost s dvoutakty Jikov, měl jsem v ruce i čtyřtakt Honda. Na vysokou trávu jsem používal lištovou (s prsty) a bubnovou (Samson+převodovka T19=dneska DSK-316). Lištovka má větší záběr, ale vyžaduje celkem "čistou" louku. Bubnovka zvládne jakýkoli terén, ale má to malý záběr. I když na 1000m2. Já tím párkrát sekal hektar, ale to už je magořina.
Dneska už se dá koupit "protiběžná" lištovka, která nemá prsty a má i menší vibrace.
Jako druhé řešení doporučuju poohlídnout se v okolí, jestli někdo nemá malotraktor (TK-14/MT8-132...) a radši si to nechat posekat. Totiž i to sekání bubnovkou vyžaduje dost fyzického úsilí (zatáčení, otáčení, nerovnosti, skládání, couvání...)
S křoviňákem jsem sekal jen párkrát, záda v pohodě, ale ty vibrace na ruce - hrůza! To už bych se radši trápil s tou Bilamou
Celeron píše:p32 píše:40 x 25 metrů bych si 2x do roka dovolil v klidu posekat kosou.
Psal, že nemůže na záda. To by si je dorazil.
No, to vůbec nepsal. Psal to, že jeho záda už nevydrží práci s křovinořezem.
Jinak s kosou jsem občas dělal a nevšiml jsem si, že by to mělo jakýkoliv špatný vliv na záda. Stojíš, sekneš, popojdeš. Podle mě i s bolavými zády by to šlo kosit normálně. Spíše by se naučil normálně stát a ne křivit jak u toho křovinořezu.
A kutilmile - nelituju tě