Koupě bubnové sekačky- VYŘEŠENO

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

p32 píše: Podle mě i s bolavými zády by to šlo kosit normálně.

Je vidět, že máš ještě dobrý záda, jinak bys to nemohl napsat. :mrgreen:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

Kosou jem to kdysi sekal, ale nebožtík taťka ze mě míval srandu. Prostě mě to moc nejde. A ty záda se čím dál víc ozývají. Nemládnu 8O
O ovcích jsem přemýšlel, dokonce jsme to v pátek rozvíjeli se známým, který by mi je i půjčil, ale upozorňoval mě na to, že se ovce v našich končinách kradou 8O
Plus ještě to, že v jednom rohu je parcela docela vlhčí, to asi ovcím taky moc nesvědčí.
Zkuím se na to zeptat tety, je veterinářka, k tomu mívají stádo až 70 ovcí.
Ta bude vědět vše.

No ale tu bubnovku stejně pořídím. Ta Perla je údajně dobrá, slyšel jsem to z více stran, ale odrazují mě menší kolečka než u toho Tektonu (ten má 40cm).
A co jsem dnes vyzpovídal známého, který dělá rekultivace zahrad, tak čím větší kola, tím žeprý lepší. A ta Perla (Blanice) nemá dvourychlostní převodovku- to si myslím, že je nevýhoda.

Pomalu se k tomu Tektonu přikláním.

P.S.: za pomoci fotomap jsem parcelu změřil, je toho dokonce skoro 1300m²
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pikofarad

#18 Příspěvek od Pikofarad »

Michal22 píše:. A ta Perla (Blanice) nemá dvourychlostní převodovku- to si myslím, že je nevýhoda

Je tam ruční plyn,přidáš si rychlost podle terénu a momentální kondice
_luky_

#19 Příspěvek od _luky_ »

O tom Vari systému jsi nepřemýšlel? Tam jsou totiž všechny převody ozubené v olejové lázni. Tyhle Montopole věci mají obvykle pohon řemeny a místo spojky napínák řemenů.
Ovce jsou pěkná představa. Sám jsem si to vyzkoušel a nepřijde mi, že by se tím dala ušetřit práce. To je taková romantická představa farmáře teoretika. Leda celou tu zahradu "půjčit" někomu s ovcema. Obhospodařoval jsem takhle dva sousedy.
A pokud je to sad, počítej s tím, že ty ovce zničí všechny větve do metru dvacet. A jak začnou padat jablka, tak se toho nažerou a jsou s tim jenom starosti.
Mimochodem, posekání je jedna věc. Co stou trávou potom děláš? Jestli to necháš ležet, nebyl by lepší nějaký mulčovač? Ta bubnovka dělá docela řádky.
Michal22

#20 Příspěvek od Michal22 »

O Vari jsem tak trochu přemýšlel, prošel spoustu inzerátů, ale nic nebylo příhodné.

O stromkách vím, oplotil bych to tak, že by se k nim nedostaly (stromků je tam jen asi 15, jsou u středu pozemku, mimo největší prostor s trávou). Musel bych postavit dva díly ohrady, zbytek je obehnán plotem.

Trávu si buď vždy někdo vezme (když to usuším) nebo s ní naperu dva velkoobjemové kompostery, které jsem v minulosti vytvořil (každý má asi 2,5m³).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kremik

#21 Příspěvek od Kremik »

No a co tak to posekat normální zahradní sekačkou s pojezdem? Když se zvedne nadoraz, tak toho požere celkem dost. Sice by se muselo vícekrát, ale bylo by to jednoduché, pěkné, a nemusel by se kvůli takovému kousku pořizovat další stroj.
kejki

#22 Příspěvek od kejki »

V rygolech práce pro vraha, s dlouhou trávou jen problémy při sekání, s drtí pak víc práce při nošení do kompostu.
Atlan

#23 Příspěvek od Atlan »

Take nieco som kosil. Krovinorezom s strunou samovrazda. Z hviezdicou to uz slo ale co s travou aj tak robota na pol dna. Nakoniec som vyrobil kosacku s bubnami(umulcovac 1,2m zaber) za doma robeny traktor. To je krasa pozerat ako jednym prejazdom je o 1,2 m menej travy. Nechavam ju tam lezat ale nieje to velmi dobre pre travnik.
Ked chces tak si to kup.Vecie kolesa =lepsi prejazd nerovnomestami a lepsia manevrovatelnost. 2 rychlosti su plus, pod stromami kde nieje husta trava mozes kosit rychlejsie. Aky. To ma zaber ? nezabudaj stale za tym musis chodit.
Aha uz vid8m 60cm nieje vela. Ale pobavil ma ten vykon 1800m2 za hodinu, leda vo sne. Predpokladam ze to budes tymto kosit tak 2 hodky.
Michal22

#24 Příspěvek od Michal22 »

Tak nakonec zvítězil Dakr. Už je doma, odzkoušený. Valí to trochu jinak než křoviňákem, hlavně se za tím člověk jen courá a kontroluje.
Ten výkon 1800m² beru taky jako P.M.P.O. u audia.
Jinak je sranda, že až jsme koupili, tak jsem u píva potkal známýho, říkal jsem mu, co jsme koupili, a on na to, že ji má taky a že je spokojený.
Kdybych jej potkal dřív, nemusel jsem se ptát :D
Ale jinak děkuji za přínosnou diskuzi.
Přílohy
dakr.jpg
(284.2 KiB) Staženo 52 x
crestik

#25 Příspěvek od crestik »

nebylo lepší dát někomu pokaždé pár stovek, aby to něčím posekal? Třeba ten soused s tím stejným harapakem? :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“