VW diagnostika on-board
Moderátor: Moderátoři
VW diagnostika on-board
napr. Jag X-type/Mondeo III, kdyz se drzi tlacitko 'reset' na prave pacce pod volantem, a zaroven otoci klic na II, zobrazi se na displeji v tachometru udaje z nekterych cidel, DTC kody, rychlost, RPM a spousta dalsich veci. Neni neco takovyho i na VW? Nemuzu nic najit, asi spatne hledam...
A kutilmile - nelituju tě
Dostanu z toho akorat TPMS (tlak v gumach) a klasika spotreby, dojezd.
je tam jakysi diagnostic menu, vypadalo to slibne, ale je tam jen parkovani steracu pred vymenou, a nejaky mechanicky odemceni svetel asi kvuli srovnani nivelace...
Co me prekvapilo, na palubce je dokonce teplomer oleje a napeti, to jsem dlouho v aute nevidel..
Vypada to, ze budu muset pokoupit hex-can a VAG no... :-/
nenacte to ostatni jednotky v aute. Popravde se obavam, jestli by ELM vubec zvladnul v tomhle pripade i ten zaklad z ECU, nebot' jsou tam 2, pro kazdou stranu motoru jedna...
Mozna jeste tohle, ale nemam zkusenost, nevim jestli bude fungovat jak ma
http://europe.delphi-dso.com/uk/ds150e-ds550e.html
Kazdopadne treba na logovani udaju behem jizdy to bylo v pohode..
Stejne je to demence, proc v aute plnym elektroniky a ridicich jednotek neni vestavena diagnostika. Staci jen zmena softwaru, vzdyt je stejne vsechno propojeny spolecnym CAN busem, tak to muze treba cist soft v palubce...
Ne, to je přesnej záměr - ty jako majitel auta musíš bejt dojenej ne jen při nákupu, ale i potom, za účelem učunění servisních prací ...PixelOrgy píše:....
Stejne je to demence, proc v aute plnym elektroniky a ridicich jednotek neni vestavena diagnostika. Staci jen zmena softwaru, vzdyt je stejne vsechno propojeny spolecnym CAN busem, tak to muze treba cist soft v palubce...
A kutilmile - nelituju tě
Otázkou zda ten kabel s ELM327 měl v sobě ELM,hodně toho bylo pouze s PIC a ten šel špatně pokud teda nahodou fungoval.
Já nedám dopustil na stařičkej tranzistorovej převodník RS232-K+L ten když jsem to dělával nikdy nezklamal.
- Bastlfanda
Jinak např.tady je něco o tom climatronicu: http://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Climatronic.htm