Vypínače UNICA s modrou LEDkou
Moderátor: Moderátoři
Vypínače UNICA s modrou LEDkou
Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s vypínači Schneider UNICA s modrou LEDkou.
Při rekonstrukci v roce 2012 jsem si jich namontoval 36 kusů. Ještě v záruce jich 9 zhaslo (prodejce vyměnil celé strojky), z původních dodnes zůstaly svítit 4 a z reklamovaných už zase 2 nesvítí. Musím říct, že je to pro Schneider hodně smutné skóre. Máte s tím taky někdo podobné zkušenosti? Mám koupit modré 3mm LEDky a měnit je? Je potřeba upravit nějak zapojení té LEDky?
- serviceman
Na fotce je vadné světýlko to po reklamaci (2013), ty starší nemají na sobě žádné nápisy. Dále jsem načrtl schéma.
Smutné je, že se uvádí 0,15 mA a přitom jsou LEDky mrtvé.
- Přílohy
-
unica_led_schema.png- toto schéma LED světílka
- (964 bajtů) Staženo 273 x
-
unica_led_po_reklamaci.jpg- toto je LED světílko po reklamaci a už zase vadné
- (131.44 KiB) Staženo 188 x
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Artaban001
- Přílohy
-
led 230V.JPG- led na 230V
- (37.86 KiB) Staženo 175 x
Otkundes píše:Chyba může být též v napěťovém poddimenzování odpůrku 820k. Při průrazu pak...
Všimněte si, že uživatel Kachle, použil dva stejné odpůrky v sérii, a tím rozložil jejich napěťové namáhání.
Po průrazu bych předpokládal, že zůstane i ten odpor poškozený, ale on je v pořádku. Ale i tak, když už budu ledky měnit, přehodím tam místo jednoho 820k serii 430k a 390k.