Zesilovač do reprobedniček

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Zesilovač do reprobedniček

#1 Příspěvek od jjilek »

Objevil jsem zachovalé reprobedničky k PC, někdo z nich vytáhl desku se zesilovači. Repro tam nechal. Neleží něco vhodného někde bez užitku?
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Si někde ve šroťáku vyhrabej ze starejch televizí 2 desky s koncákem MBA810. Na takovýhle srandabedničky to bohatě stačí.
Nebo je připoj přímo na sluchátkovej výstup, ten by měl mít výkon dostatečnej.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Mám někde desku z malých repro, je tam nějaký SMD šváb ve třídě D. Ale deska je dlouhá asi 15cm.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Dostatocny vykon na pripojenie pasivnych reproduktorov mali zvukovky naposledy okolo roku 2000. Vtedy este bolo par zvukoviek s vykonovym zosilnovacom.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud jsou malýho formátu, postav si něco z TDA2822M, jinak seženeš stavebnice různých zesilovačů. Zkontroluj jen zdrojový poměry uvnitř bedýnky z trafem (napětí, jestli původní zesilovač potřeboval dvojitý napájení, nebo jednoduchý) a podle toho zvol vhodný zesilovač. Pak projdi GES, Tipu, nebo GM a tam si vyber.
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

http://www.ebay.com/itm/Digital-DC-5V-P ... SwZ1BXfz3n nebo mírně dražší varianta s potenciometrem hlasitosti http://www.ebay.com/itm/PAM8403-5V-2-Ch ... SwJkJWlHoq . K PC to postačí. Mám tento zesilovač ve zvonku a výkon bohatě stačí, budí to právě PC bedničku - mcu přehrává 16 bit 44100 wav z SPI flashky, DA je realizován dvěma PWM sečtenýma na rezistorech, je to napájené po drátech od zvonku a ještě to umí poznat, odkud se zvoní a podle toho hraje něco jiného. Má na sobě ledky, co 10 h indikují, jestli někdo jedním nebo druhým tlačítkem zvonil, když přijdu domů, vidím, že mě někdo sháněl. Docela jsem se s tím vyblbnul :-)
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

rnbw píše:Dostatocny vykon na pripojenie pasivnych reproduktorov mali zvukovky naposledy okolo roku 2000. Vtedy este bolo par zvukoviek s vykonovym zosilnovacom.

Na ty 2W repráčky mu výkon současnejch zvukovek jistě bude stačit.
— Winston Churchill
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jjilek »

MetalGod píše:Na ty 2W repráčky mu výkon současnejch zvukovek jistě bude stačit.

Taky mne to napadlo zkusit. Nerad bych ale odpravil základovku. Třebas někdo vyloví rozbité bedničky od repráků. Kdysi jsem je měl v ruce a vyhodil.
Yarda1

#9 Příspěvek od Yarda1 »

Já bych preferoval spíš opačný postup - z bakelitových PC reprobedniček vydolovat elektroniku (zesilovač + síťový zdroj) a vestavět ji do nějakých reprobedniček co zbyly po hifisoupravě, která skončila v SD, aby zvuk co jde z PC byl aspoň trochu k poslouchání.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

jjilek píše:Taky mne to napadlo zkusit. Nerad bych ale odpravil základovku. Třebas někdo vyloví rozbité bedničky od repráků. Kdysi jsem je měl v ruce a vyhodil.
Prdlajz, mám to vyzkoušený na 2 deskách, P5QPL-AM a P5B od Aušusu, kde sluchátkovej výstup budil 2 bedny, kde každá má v sobě ARN8604, ARN5604 a ARV161 (a LC výhybku). Naprosto v pohodě. Výstupní výkon cca 2x 2W, na běžnej poslech u PC bohatě dostačující.
— Winston Churchill
ZVUK2000

#11 Příspěvek od ZVUK2000 »

Yarda1 píše:Já bych preferoval spíš opačný postup - z bakelitových PC reprobedniček vydolovat elektroniku........ í.

Přesně tak. Základem je dobrá reprosoustava.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jjilek »

Možná právě tenhle postup vedl k tomu, že na mně zbyly ty bakelitové bedničky s repráky, ale bez elektroniky. Jenže HiFi mám v obýváku a v dílně si pustím zprávy a předpověď počasí.
MetalGod

#13 Příspěvek od MetalGod »

No tak si vem starý pecky (sluchátka) a sluchátečka nahraď reprákama v bedničkách. Pak to píchni do sluchátkovýho výstupu PC. Uvidíš, že budeš spokojenej.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“