Hlášení o překročení proudu u asynchroního motoru.
Moderátor: Moderátoři
Hlášení o překročení proudu u asynchroního motoru.
Je to do briketovačky, co zpracovává piliny v truhlárně. Ze zásobníku jde šnek, který plní předlisovací komoru. Problém je, že piliny jsou někdy z tvrdého dřeva, někdy z měkkého, někdy "nadýchaný" hobliny, zkrátka hodně rozdílná stlačitelnost. Šnek je dosud řízený časem. Ve výsledku jsou brikety z tvrdýho dřeva 7 cm dlouhý, z měkkýho 5 cm a z hoblin jen 3 cm dlouhý. Napadlo mě, že pokud by se šnek vypínal po dosažení určitýho tlaku v předkomoře (proudu motoru šneku), tak by mohly být brikety s podstatně menší tolerancí délky a nemusel by u toho nikdo panákovat a ručně štelovat čas a tlaky hydrauliky.
Díky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://www.elkoep.cz/produkty/elektroni ... dova-rele/
Proudový relé, to by možná šlo. Jenže co zapínací špička motoru? Sice tam píšou, že se dá nastavit časová prodleva po který teprve zareaguje, jenže ta by se taky uplatňovala při požadovaným vyhodnocení proudu. Koupit a vyzkoušet i když 7 stovek není zrovna nejmíň.
V tom řízení je asi 6 relé RP700 ekvivalent Schrack, vydrží maximálně 2 roky. Skoro samá indukční zátěž, sice jen řídící signály na 24V DC a 110V AC ale přesto dýl nevydrží.
Díky
dobrman píše:psal si, že tam je časák, tak ho zapojit aby po nějaké době teprve aktivoval pr. relé
Původní nemá tak krátkou dobu. Doufám, že to zvládne nastavení prodlevy proudovýho relé. Budu muset nejdříve aspoň klešťákem proměřit, co se tam časově děje a jaký proudy a jejich průběhy se zatížením tam vznikají.
Vemu malý 12V tráfko, usměrním, za něj dám výkonovej odpor o hodnotě zhruba stejnosměrnýho vinutí relé, jehož spínací kontakt se dá paralelně ke kontaktu proudovýho relé, paralelně k tomu odporu dej elyt takový hodnoty, aby po zapnutí relé seplo tak na vteřinu.
Nebo, v případě rozpínacího kontaktu, použij 24V tráfko a kundík dej paralelně k cívce relé.
Po zapnutí dosáhneš toho, že na čas znemožníš obvodu reagovat na proudovou špičku při roztáčení motoru, avšak po rozjezdu bude moct proudový relé reagovat na přetížení neprodleně.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
MetalGod píše:Proč to řešit takhle blbě?
Vemu malý 12V tráfko, usměrním, za něj dám výkonovej odpor o hodnotě zhruba stejnosměrnýho vinutí relé, jehož spínací kontakt se dá paralelně ke kontaktu proudovýho relé, paralelně k tomu odporu dej elyt takový hodnoty, aby po zapnutí relé seplo tak na vteřinu.
Nebo, v případě rozpínacího kontaktu, použij 24V tráfko a kundík dej paralelně k cívce relé.
Po zapnutí dosáhneš toho, že na čas znemožníš obvodu reagovat na proudovou špičku při roztáčení motoru, avšak po rozjezdu bude moct proudový relé reagovat na přetížení neprodleně.
Do výrobního zařízení nemůžu dodělávat nějaký bastly. Musím použít něco s ESČ. Navíc prostředí hořlavej prach, možná až výbušnej. To si nelajznu.
P. S.: Dyť vlastně časový relé máš
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Testoval jsem když se u nás ještě vyráběly tyhle moduly a fungovaly fakt dobře
http://www.klocknermoeller.com/pkz/pdf/12280893.pdf
Bohužel výroba systému PKZ2 byla drahá protože to nešlo oj*bat,tak to po integraci firmy Američanem ukončili i když to byl bezkonkurenční výrobek o kterej byl zájem.
Určitě to vyrábí i někdo jinej.