Prodlužovačka na sluchátka
Moderátor: Moderátoři
Prodlužovačka na sluchátka
Teď chci připojit sluchátka do sice staré Sony z roku 1997, ale stejně bych nerad zničil obvod zvuku. (Asi to mám pořád v hlavě jak jsem to zničil u té 416.)
Postavil jsem si prodlužovačku 5 m stíněné dvoulinky s 3,5 Jacky. Zkoušel jsem to testem kontinuity a bylo to v pořádku. Při normálním nastavení zvuku na televizi je to ve sluchátkách (při vytočení regulátoru na sluchátkách na maximum) trochu slabší, ale poslouchat se to dá. (Myslím kvůli útlumu). Ale vynechávají mi sluchátka, že někdy jde jenom jedno někdy obě, při točení Jacku ze sluchátek v zástrčce na kabelu se to dá srovnat, ale pokud točím dál i rozhodit.
Mohu takto zničit obvod zvuku na televizi ? Neměl bych ještě proměřit odpor vodičů dvoulinky ? A jaké hodnoty bych tam měl naměřit ?
Děkuji za odpovědi IJK
P. S.: Jseš si jistej, žes strkal sluchátka do sluchátkovýho výstupu?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
A souhlasím, sluchátkové výstupy jsou u všeho blbuvzdorné, protože zkraty ve šňůrách nejsou nijak vzácné, zvlášť při dnešní "kvalitě"...
Čili ani zkratem ve sluchátkách nebo jejich šňůře nelze zesilovači ublížit, ba ani pojistku vyrazit.
Ano C416 měla "pětikolík", je to hrozně let, ale myslím, že jsem to zapojoval pomocí drátků buď přímo do konektoru v televizi nebo jsem tam zapojil ten "pětikolík" a drátkama na něj.
Nedávno jsem zkoušel (i jsem se na to tady ptal) rozdvojku ze zvukové karty na sluchátka a do reproduktorů. Při zkoušce jenom jako 10 cm prodlužovačka byl hrozně velký útlum (při reproduktorech na maximu skoro nebylo slyšet). Jak to tam proměřit ?
Někdy to končí i takhle,viz obrázek :
- Přílohy
-
fffuuu.JPG- (73.11 KiB) Staženo 111 x