Strom v ceste príjmu Wifi siete!

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tiktak1953

Strom v ceste príjmu Wifi siete!

#1 Příspěvek od tiktak1953 »

Strom prekaza v prijme Wifi signalu a preto sa pytam ,ci neviete,ci je mozne poziadat urad Ziv.prostredia alebo aky to ma o spilenie asi 5m vrcholu ,asi 30m jedloveho stromu.Alebo cely strom iba?Riesi to neaky zakon .Je v tomto pripade rychle rozhodovanie.vdaka.
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Je rozdil jestli je strom v lese, nebo v parku v centru mesta, jestli je tvuj nebo cizi...
PotPalo

#3 Příspěvek od PotPalo »

Zachovať prírodu, presunúť WiFi anténu.
Čo keď sa spíli strom a nepomôže to? Naspäť ho už nikto nedá.
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Muze jednoduse zasadit novej kousek vedle.
tiktak1953

#5 Příspěvek od tiktak1953 »

Strom je za novym plotom skoly,ktory nedali ako bol stary!Podla stareho plota je teda strom na skolskom pozemku,alebo na obecnom majetku.Tie stromy su tam na husto.Premienat antenu na 10m stoziari mojho domu niekde inde nie je nemozne.Zajtra asi zavolam na Ziv.prostr.ci by šlo spilit vrchol stromu,a uvidim.Strom je v ceste signalu,pozerali sme to ,ci pre to ne- vypadava signal!!! Tam sa nic nezmesti ,NEVYRASTLO BI TAM nIC, tak su tam na husto tie vysoke stromy.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 14 srp 2016, 22:54, celkem upraveno 1 x.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

člověče, neříkej, že Ti jedna borovica, nebo smrk (nebo jedle?) cloní příjem wifi.
když se zasáhne do koruny, tak ten strom se akorát zprasí. Většinou se odřezávají ty nejspodnější, proschlý větve. Ale do koruny "zhora" se nezasahuje - a taky kdo by to dělal. Sejmout strom kvůli wifi je škoda. To zkus raději přemístit anténu. Vyjde to levněji.
Nebo dej nech dát dvě spojený wifi antény na ten strom jako "pasívní retranslátor" a signál tak proženeš jakoby buď přes ten strom, nebo jej obejdeš. A vzhledem k tomu, že jde o pasívní systém, tak to nepotřebuje žádnou elektriku.
Naposledy upravil(a) Artaban001 dne 14 srp 2016, 22:59, celkem upraveno 1 x.
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Pokud uriznes vrchol, bude to vypadat opravdu hnusne, pochybuju ze to kdokoliv pricetny povoli. O pokaceni musis jednat v prvni rade s majitelem, urednikum je tvoje wifi ukradena.
tiktak1953

#8 Příspěvek od tiktak1953 »

Artaban,ako by rastol strom ,tak by sa nemuseli tie anteny nastavovat.Daj nieco o tom.Co by to robilo pri velkom vetre zo signalom?
Ked by sa odpilil vrchol, nikto by nezbadal.Kolko stromov s povolenim vypilili o kusok dalej tento rok ,radsej nebudem pisat.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Na jehličnatej strom ti na životním prostředí městskýho, nebo obecního ouřade nepovolej ani šáhnout. Já měl mnohem horší problém, borovice na sousedním pozemku města skláněla korunu skoro do pravýho úhlu tak 6 metrů nad můj barák. Je na to vyhláška, jehličnany se upravovat řezem nesmí, moje argumentace že je to nebezpečný a že až přijde pořádnej vítr a vršek se ulomí a nebo celá borovice vyvrátí a rozmlátí mi barák, nic nepomohlo.
Tak jsem napsal dopis starostovi, že obec bude zodpovědná za škody a budu na ní vymáhat možná až statisícovou náhradu. Ani mě neodpověděl a půl roku se nic nedělo. Až po třetí písemný připonínce přijel chlap s plošinou a motorovkou od technických služeb a ten vršek směrem k nám uřízl. Dozvěděl jsem se od něho, že ho tam poslali "na černo" aby jsem "dál nevotravoval".
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tiktak1953

#10 Příspěvek od tiktak1953 »

Celeron ,spravne si to urobil.lebo TY si mohol mat problemy,nie ten nekompetentny(nekompletny) star.Mnohi uradnici su hajzli.mali by zametat ulice,hasia iba požiare.Vecer mozno dam obr.aby ste videli,že by tam ten vrchol v tom pralese vobec nechybal.Uz to nechajte tak.
Sandal

#11 Příspěvek od Sandal »

Artaban001 píše:člověče, neříkej, že Ti jedna borovica, nebo smrk (nebo jedle?) cloní příjem wifi.
Asi tak nějak :lol:

Nejlepší řešení,pokud tedy prokazatelně ten strom tlumí sinál tak signál zesílit.
Kdyby uřízly vršek stromu,což je prasečina tak se strom rozvidlí a pojede nahou.Tím si nepomůžeš.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Na jehličnatej strom ti na životním prostředí městskýho, nebo obecního ouřade nepovolej ani šáhnout.

Není to vždy pravda. Lze to vyřídit a naprosto v klidu. Lidé prostě mají takový vžitý názor stejně jako o tom, že se nedá změnt krevní skupina.
pocitujlasku

#13 Příspěvek od pocitujlasku »

urcite jeden strom nebude prekazat wifi. Ak je tych stromov viac, tak to tipujem na fresnelovu zonu - skus zmenit polarizaciu, aby fresnelova zona nesla hore-dole, ale aby bola nad stromami.
No vidis, a tak si sa bal
Standa99

#14 Příspěvek od Standa99 »

Prvně by to chtělo vědět o jakou anténu se jedná, protože mám mírné podezření na dnešní ISP standard, jaká je vzdálenost a co je na druhé straně, zda by nepomohl stožár na střeše atd?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
PixelOrgy

#15 Příspěvek od PixelOrgy »

Nebo anteny s uzkym vyzarovacim uhlem a propalit to nejakou mezerou.

Taky mam pocit, ze problem se signalem bude spis nastavenim a kvalitou pouzitych komponentu nez samoztnym stromem

Kacet/serezavat zdravej strom kvuli WiFi je .... (bez komentare)..
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“