Tesla Z710
Moderátor: Moderátoři
Tesla Z710
Dále pokud se v tom "vrčícím" stavu od nuly přidávají výšky, přidá se v pravém repro další silnější zvuk(brum, vrčení) navíc. Po stisku LIN to zmizí ale lze ovládat basy, výšky ne, to by asi taky být nemělo...
Nicméně jde jen o to vrčení, aby bylo možné provozovat gramo s mg.přenoskou.
Předem díky za tipy
Když na druhou stranu připojíš gramo, tak to přestane (přenoska má výstupní odpor v řádu stovek Ω, dá se říct že spojí signálový vodič s GND).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
na zkoušku bych použil vnější pre-amp zapojen do vstupu tuner
neprodukuje brum náhodou gramofon ? NC450 byl tím známý ale to není náš případ.
A pokud používáš staré teslácké pětikolíky tak ty rády oxidují, aplikuj na ně nějaký Kontox a pořádně je procvič, případně opakuj. Pod lupou jsou na těch kolících takové bílé nánosy.
A vůbec nejlepší je vyrobit si šňůru pro gramofon svou, jen v nezbytné délce, a dobře stíněnou.
Ale Z710 vrčí již při připojení samotného kabelu. Možná jsem to blbě napsal - kabel od gramce nedosáhne, proto jsem napřed připojil kabel do zesilovače na druhý konec spojku a do ní kabel od grama. Kabelů mám dost, vyzkoušeny asi 4, Tesla i Unitra-je to stejné. Večer tam zkusím dát samotný pětikolík bez kabelu. Kabely můžou "chytat" to rádio nebo nějaký okolní přístroj ve stand-by. Tenhle vstup je přece jen asi 100x citlivější...
Bude to chtít asi ten kondík
Jo a když senzor gramofonu nesepne tak olízat prst a přiložit na kontaktní plošku spínače, pak převážně sepne
Odzkoušeno s úspěchem u TV Tesla Orava Silvia.