Divný vypínání PC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dobrman

#16 Příspěvek od dobrman »

Pardon, asi jsem trošku slepej ..:D

zkusil bych mrknout na něco kolem grafiky (drivery a spol), už jsem na podobný problém narazil, ale u Vist64 a měl to (s největší pravděpodobností) na svědomí autoupdate nVidie. Vyhrabal jsem tu radu tenkrát na netu a zabralo zablokování aktualizace a starší verze ovladače
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Tak se mi to nahodilý vypínání začíná stupňovat. Dnes to už nedělá jen při zapnutí PC ale začne třeba po hodině provozu. Už aby to vyhnilo úplně a šlo to reklamovat jako mrtvola nebo skoromrtvola.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Standa99

#18 Příspěvek od Standa99 »

Tipuju desku, oni na to dnes už kašlou, aby měli "ultra stable" výrobky. Doba je pro klasické PC nepříznivá a tolik už jim to nevynáší.

Sám jsem bojoval na jaře s MSI (platforma Skylake). Se dvěma paměťovýma modulama se mi PC probudil vždy, se třema někdy a se čtyřma nikdy. Prudil jsem je na podpoře, na jejich na fóru, radili mi vyměnit paměti (i když ty moje byly mezi podporovanýma), používat hibernaci (pokaždé uložit 32GB dat na SSD), posílali mi beta BIOSy a nic z toho.
Nakonec jsem koupil desku od Gigabytu a s původníma pamětma vše šlape (ťuk, ťuk). Fórum bylo plné podobných případů s deskama, které měli Z170 chipset a stejně chybu neuznali. Sice bych mohl zkoušet stále stejnou závadu při reklamaci, ale vykašlal jsem se na to. Deska jinde funguje s jedním 8GB modulem.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

Divný, taky. Po probuzení ze spánku jen obrazovka Resume from hibernation (to udělá vždy). Ale dál nic. Vypnutí na ťuk spínače, takže vlastně nešel reset. Tohle dvakrát. Pak šel vypnout dlouhým stiskem. Ale po zapnutí naskočil normálně rovnou ze spánku. Ne normální start od začátku. Jo soft...
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Dnes se PC zas předvedl. Po běhu XP, samostatný hardisk, zadán restart s očekáváním W7. Zastavil se a čuměl po načtení disků. A čekal, nevím na co. Po tvrdém vypnutí našel Problémy se spuštěním, po 5ti minutách nic nebylo. Znovu tvrdé vypnutí, zase čuměl a nic. Šel jsem znechucen pryč, po příchodu normálně běží. AVG, plná verze nic nenašlo. Nedělá to nakonec ono? Pomalu nabíhá i tak, přitom tam žádné píč... nejsou, jen to AVG.
Jakmile je do něčeho vložen soft............................
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Mě se to divný zapínání s ochlazením venku asi na měsíc ztratilo. A teď to dělá zase znova, asi že se topí. Dokonce jsem si všiml, že po stisku zapínacího tlačítka nic. Držím cca 5-7 sekund a teprve pak nastartuje. Najedou W7 a po nedefinovatelný době 1-2 x za sebou umře. To skoro vypadá na něco kolem napájení od +5Vstb. Ale bednu zdroje jsem před časem měnil ale nebyl novej. Zkusím vyměnit elyty zdroje na +5Vstb. Není náhodou na boardu nějakej měnič z +5Vstb na vyšší, třeba pro LANku aby šlo PC probouzet po síti?
Jirka

Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem chtěl zapnout PC tlačítkem na panelu. Stisknu, nic. Zkusil jsem to několikrát za sebou a stále nic. Tak jsem se sebral a šel dělat něco jinýho.
Po asi 20 sekundách najednou PC samo naskočilo. 8O
Netušíte prosím někdo, co má na svědomí tuhle šílenost?
Jirka

Eleman

#23 Příspěvek od Eleman »

Že by zdroj :?:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Eleman píše:Že by zdroj :?:

Už je tam třetí, mám obavu, že to bude board. Jestli jo, je sice ještě v záruce ale z toho přeinstalování všeho na disku se asi pos..u. :(
Jirka

serviceman

#25 Příspěvek od serviceman »

Uděláš obraz disku. S Acronisem to lze pak dát i na jiný HW.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Uděláš obraz disku. S Acronisem to lze pak dát i na jiný HW.

Je to Gigabajtí H81 s I5. Netuším, co mi při reklamaci vnutěj, jestli ještě H81 jsou stále k mání. Pokud bych měl stejnej board od stejnýho výrobce, taky bych musel použít Acronise?
Díky
Jirka

serviceman

#27 Příspěvek od serviceman »

Stejný board bude mít stejné drivery. Tam není problém. Ale i obyčejný obraz disku, bez přizpůsobení na jiný HW se obvykle na druhé zapnutí chytí. Přinejhorším natáhne nějaké defaultní drivery a ty se pak doinstalují. Možná bude nutná nová aktivace Win.
xsc

#28 Příspěvek od xsc »

Nedávno jsem přesouval Win7 z C2Q na i5 Skylake. Daly si říct...
Ale desku s H81 by ještě měli vyměnit za to samé, pořád jich je dost v nabídce i od Gigabytu: https://www.czc.cz/zakladni-desky/produ ... 0%20socket
serviceman

#29 Příspěvek od serviceman »

Pokud bys přece jen dělal obraz disku s výhledem na jiný HW, je vhodné před vytvořením obrazu nastavit generický video driver od MS, aby nebyl na novém HW hned na začátku problém se zobrazením, a teprve po výměně nainstalovat znovu správný video driver (vedle dalších).
xsc

#30 Příspěvek od xsc »

Videodriver je ten menší problém, na VGA se wokna přepnou bez problémů, v nejhorším přes nouzový režim. Ale je dobré místo intel ahci nastavit MS ahci, starší verze intel driveru nový čipset odmítne a přepnout na ide už u nových desek nejde.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“