zkusil bych mrknout na něco kolem grafiky (drivery a spol), už jsem na podobný problém narazil, ale u Vist64 a měl to (s největší pravděpodobností) na svědomí autoupdate nVidie. Vyhrabal jsem tu radu tenkrát na netu a zabralo zablokování aktualizace a starší verze ovladače
Divný vypínání PC
Moderátor: Moderátoři
zkusil bych mrknout na něco kolem grafiky (drivery a spol), už jsem na podobný problém narazil, ale u Vist64 a měl to (s největší pravděpodobností) na svědomí autoupdate nVidie. Vyhrabal jsem tu radu tenkrát na netu a zabralo zablokování aktualizace a starší verze ovladače
Sám jsem bojoval na jaře s MSI (platforma Skylake). Se dvěma paměťovýma modulama se mi PC probudil vždy, se třema někdy a se čtyřma nikdy. Prudil jsem je na podpoře, na jejich na fóru, radili mi vyměnit paměti (i když ty moje byly mezi podporovanýma), používat hibernaci (pokaždé uložit 32GB dat na SSD), posílali mi beta BIOSy a nic z toho.
Nakonec jsem koupil desku od Gigabytu a s původníma pamětma vše šlape (ťuk, ťuk). Fórum bylo plné podobných případů s deskama, které měli Z170 chipset a stejně chybu neuznali. Sice bych mohl zkoušet stále stejnou závadu při reklamaci, ale vykašlal jsem se na to. Deska jinde funguje s jedním 8GB modulem.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Jakmile je do něčeho vložen soft............................
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Po asi 20 sekundách najednou PC samo naskočilo.
Netušíte prosím někdo, co má na svědomí tuhle šílenost?
- serviceman
serviceman píše:Uděláš obraz disku. S Acronisem to lze pak dát i na jiný HW.
Je to Gigabajtí H81 s I5. Netuším, co mi při reklamaci vnutěj, jestli ještě H81 jsou stále k mání. Pokud bych měl stejnej board od stejnýho výrobce, taky bych musel použít Acronise?
Díky
- serviceman
Ale desku s H81 by ještě měli vyměnit za to samé, pořád jich je dost v nabídce i od Gigabytu: https://www.czc.cz/zakladni-desky/produ ... 0%20socket
- serviceman