Čím lepit rozklížený a rozlámaný nábytek?
Moderátor: Moderátoři
Čím lepit rozklížený a rozlámaný nábytek?
Hoď sem radši detailní foto, to řekne víc, hlavně o stavu materiálu v místě poškození.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- monterjirka
-
petrfilipi
Ale pozor - při tuhnutí zvětšuje svůj objem, takže je potřeba "šalování" a používat svěrky. Nicméně udávaná pevnost 160kg/cm2 je obrovská.
Nevím jak jiné typy lepidel (D1, D2, D3) - některé možná svůj objem tolik nezvětšují.
Jinak norma na lepidla se jmenuje ČSN EN 204.
A tady: http://www.lepidla.cz/cs/a/lepeni-dreva.html je ještě něco o lepení (dřeva).
Petr Filipi
Lepidlo samo o sobě na tupých spojích nic neudrží.
Případně (pokud by to nebylo vidět) dát šroubky.
Strýc je stolař, tak jsem za ním chodil pro rady, tohle vždy zdůrazňoval.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Dej sem fotky.
A kutilmile - nelituju tě
Vím co je dřevo, občas jej potkávám i na bastlírně...
Zatmelit vylomený tipl je naprd, obzvlášť v masinu. Pokud se vylomil, tak je spolu s ním vylomená určitě delší tříska.
Lepší je vytvořit nový spoj mimo tu vylomenou oblast.
Proto jsem psal o ty fotky.
Cowley- v mém okolí opravdu tipl.
Tybl jsem nikdy neslyšel.