Vykon procesora vs nafuknute elyty
Moderátor: Moderátoři
problém byl sehnat kvalitní loe-esr kondenzátory a i tak neměl člověk vyhráno - tohle jsem našel v záložkách
http://www.svethardware.cz/forum/attach ... 1211287633
letmo jsem koukal do nabídky gme/ges a nic se v tomhle ohledu nezměnilo
a po takovým -HoNym- (autor těch tabulek) se slehla zem
já na ty časy vzpomínám s láskou. V pc bazaru jsem po pár kačkách nakoupil "nefunkční" základovky a karty, přes jednoho týpka sehnal Samxon kondenzátory, osadil a měl jsem komp pro sebe
Ale rozhodně jsem to nedotáhl na level magorů, co vyměnovali součástky na audio kartách pro lepší zvuk nebo šahali na cívky v pc zdrojích.
Nevím, zda má smysl tohle upgradovat. Radši si za pár peněz koupit nějakou nejlevnější desku se současným Celeronem nebo Pentiem, asi i BGA Celeron J1900 na tom bude líp a nebude topit.
xsc píše:Ten upgrade podle všeho nepůjde. Deska je socket 939, ale zvolený procesor je pro socket AM2. Nejrychlejší použitelný procesor by tak měl být Athlon64 X2 4800+, případně Opteron 180. Tyhle procesory dost topí - pomalejší (do 4400+) mají TDP 89W, rychlejší 110W, chladič ze Sempronu tak asi nebude stačit a ty originální chladiče navíc hodně řvou.
Nevím, zda má smysl tohle upgradovat. Radši si za pár peněz koupit nějakou nejlevnější desku se současným Celeronem nebo Pentiem, asi i BGA Celeron J1900 na tom bude líp a nebude topit.
Taky to vidím. Já bych radil zjistit, jak moc denně ten počítač běží. Jestli běží denně 8 - 14 hodin nebo dokonce nonstop, je rozhodně výhodné ho osadit současnou základní deskou. Asi je jedno, jestli AMD nebo Intel, ale současné desky umí v případě nečinnosti výrazně omezit spotřebu.
Staré desky s athlony a Semprony to neumí, jedou pořád naplno.
Pokud se použije nějaká současná levnější deska s nějakým nižším levným procesorem řady, bude to mít minimálně stejný výkon jako s nejvyššími Athlony, přitom za nějaký rok se rozdíl zaplatí už úsporou elektřiny.
A počítač bude připravený na upgrade softwaru , win 7 se ještě dá levně získat v doprodeji, nebo rovnou na win 10.
případně i na upgrade hardwaru, až zlevní dnešní současné výkonné a drahé procesory řady.
MB - MS 7050 ver2.satam píše:Uvedl jsi správné údaje? Ve vlákně jsem nenašel (nebo přehlédl?) typ Tvé MB.
CPU som objednal, tak uvidím.
Ináč ja mám v dielni skoro identické PC akurát je v ňom originálna HP MB so socketom AM2, čiže prinajhoršom CPU použijem pre upgrade svojho PC a zo svojho dám ATHLON 3500 do tohoto.
Ináč PC je v prevádzke málo - hodina denne max.
Procesory AM2 a 939 sú nezameniteľné. Len som zmätený - to sa ATHLON 64 X2 vyrábal pre oba typy socketov? Odkaz na ATHLON 64 X2 / 939
https://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_64_X2