Sháním UBL21

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MetalGod

Sháním UBL21

#1 Příspěvek od MetalGod »

Nemá někdo navíc tuhle lampu?
V Holicích jsem si pořídil (prej) restaurovanýho Talismana (kde dvojitej elyt 50+50µF má kapacitu 2+2µF a lamely ladícího kundíku byly ohnutý), sice s lehčím brumem na KV sloužil (DV a SV měly podstatně silnější brum), ale už dosloužil, neboť se u týhle koncový lampy přepálilo žhavení Obrázek.
Nemusí bejt stoprocentní, ale hlavně, ať je funkční. Jestli to bude Tesla, Telam, Tungsram, nebo Philips, je mi jedno, na značce nelpím.

Obrázek
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
radioelectrum

#2 Příspěvek od radioelectrum »

UBL21 se dá sehnat, ještě jich je poměrně dost.
zadal bych si požadavek sem:
http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/ ... o71vhvskar
Nejprve bych ale zjistil proč se porušilo žhavení. Nebylo to nejspíše samo sebou.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Nejspíš ji mám. Odpoledne se mrknu do zásob..
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Kdybys nesehnal, mám za 160/kus z Polska, výborné. V Holicích jsem je ve stavu +- nové viděl jenom u 1 prodejce.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Díky!

Příčinu jsem našel - neizolovanej fous licny (asi ňáká zfušovaná oprava), co si lehnul mezi žhavení UY1N.
— Winston Churchill
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

co tak náhrahu EBL21, piny a patice by měly pasovat ale žhavení upravit (bočníkem či jak) neboť 55V by ji asi zabilo a anodové se též liší o dost, snad o 50V, to jenom v nouzi jakože je dostupnější z rozebraného rádia
http://img24.cz/images/60843496752423083092.gif
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
radioelectrum

#7 Příspěvek od radioelectrum »

Izolace vodičů jsou z gumy a vlivem mnohahodinového namáhání teplem se vyhřeje a to především u koncovky a usměrňovačky a potom stačí pouze trochu s vodičem pohnout a kus izolace odpadne. Naneštěstí odpadne většinou v místech kde se dotýká na kostru či jiný vodič.

Náhrada za EBL 21 nedoporučuji, UBL21 se pořád dají sehnat, sám jich mám několik desítek kusů (vyzkoušených) a to jsem se nijak intenzivně nesháněl.
A ještě k sehnání použitého kusu: občas odejdou diody, mají malou emisi, zatím co pentoda má třeba i přes 90% emisi a potom se dotyčný opravář snaží hodiny najít kde má co špatně, vyměňuje kondíky v detektoru, a mezifrekvencích, laboruje s napětími pro AVC a pořád se nedaří .
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Tak beru svoji nabídku zpět, nenašel jsem žádnou co by za to stála.. :(
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

ááále...když je nouze nejvyšší (a ta doba velmi brzo přijde...přijde) tak se k opravě znehybněného, porouchaného tanku na bojišti použijou klíče metrické nebo coulové, důležitý je ovšem výsledek a vítězství nad nepřítelem, všechno ostatní je sračka pro mamasboys nevojáky co nešňupali střelnej prach
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

Killroy: Neva, díky za snahu.
— Winston Churchill
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jenys »

To: MetalGod, máš SZ.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
danhard

#12 Příspěvek od danhard »

Milan

#13 Příspěvek od Milan »

Kdybys nesehnal,nějakou bych našel ,kdybys jel od vás směrem na Brno ,dám ti ji do ruky. Co se týče výše uvedené poznámky o nevyhovujících diodách v UBL či EBL , netřeba se s tím trápit,v rádiu vyhoví bez problému i s emisí diod 20%,protože BM215 to měří při proudu cca 1-1,5mA,kdežto v rádiu typu Talisman,Rytmus atd. jsou impedance v detektoru AVC MΩ a detektoru signálu desítky až stovky kΩ , takže tam teče velmi malý proud oproti požadavku BM215 "dobrá". Prakticky ověřeno.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jjilek »

Mohu Ti jednu Philips přenechat. Měřeno na BM215 je na dolní hranici černého pole (cca 80%), strmost OK, diody jsou také OK. Nebo jednu nikdy nepoužitou, ale bez krabičky.
Jenys píše:To: MetalGod, máš SZ.

Ale asi již nějakou máš.
Naposledy upravil(a) jjilek dne 09 zář 2016, 08:30, celkem upraveno 2 x.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jjilek »

konosuke píše:co tak náhrahu EBL21, piny a patice by měly pasovat ale žhavení upravit (bočníkem či jak) neboť 55V by ji asi zabilo a anodové se též liší o dost, snad o 50V, to jenom v nouzi jakože je dostupnější z rozebraného rádia
http://img24.cz/images/60843496752423083092.gif

"55V" by ji tady nezabilo, byla by podžhavená (všechna žhavení jsou v serii). Zato by všechny ostatní elky byly dost přežhavené.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“