Vysavač Electrolux ZUP382 cyclonic, ovládací deska
Moderátor: Moderátoři
Moc si vážím lidí,jako jste vy,s takovými zkušenostmi a znalostmi a ještě navíc ochotných podělit se o to vše s ostatními.Naučili jste mě měřit kapacitu kondenzátorů,což se mi v budoucnu bude určitě hodit :) a díky vám jsem ušetřil minimálně 1000,-Kč za novou desku.Proto alespoň symbolickou částkou přispěju na provoz tohoto Fóra,které v dnešní konzumní době,přístrojů plných "kurvítek",považuji za velkou výhru.
Ještě jednou vám všem moc děkuju za vaše rady a příspěvky.
Abych to zjednodušil - našel jsem podobnou elektroniku (se stejným IO, ale do jiného vysavače), na které je odpor mezi gatem a tranzistorem také 68Ω a ta byla osazená triakem BTB16-600BW - což je 16A triak s ovládacím proudem 50mA, což není žádná celká vzácnost - určitě to půjde někde koupit, popřípadě z něčeho vykuchat nebo nahradit podobným.
Našel jsem blokové schéma celého vysavače (ve složitosti je to 2. level ze 4 - ZUP382x je level 1) - nevím, jestli popis konektoru silové desky odpovídá, ale prostě musíš někde najít 5V, někde 50Hz obdelníkový signál s amplitudou 5V a někde vstup na řízení triaku, který se otevře po připojení buď 5V nebo 0V (nevím, jak je o zapojené - stačí měřit). Se zbytekem si musíš poradit sám - lepší schéma zatím nemám.
- Přílohy
-
level2.JPG- (34.59 KiB) Staženo 155 x