Likvidátor komárov,veríte tomu?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
- Přílohy
-
Háveď.png- (254.02 KiB) Staženo 55 x
Jestli je nechceš zabíjet, ale jen odpuzovat, tak se prodávaj repelenty do zásuvky, ačkoliv nevím, jak moc účinný jsou.
Každopádně tyhle modrý, fialový, nebo UV vraždítka jsou účinný i na komáry, mám to vyzkoušený (to moje je větší, s modrofialovou kompaktní zářivkou a diodo-kundíkovým násobičem).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Keď komára počuť, ale po rozsvietení nikde nieje? Tiež je na to riešenie. Zhasnúť, ľahnúť si do postele na chrbát, zakryť sa po nos pod paplón, v ruke držať zatiaľ zhasnutú baterku a počúvať. Komár určite príde za pachom vydychovaného vzduchu a bude ho počuť ako nám poletuje okolo xichtu. Vtedy rýchlo oboma rukami nadvihnúť paplón a zakryť si ním aj hlavu. Podtlak vzduchu nasaje komára pod paplón, kde ho s baterkou ľahko nájdeme a zabijeme. Nemá kam uniknúť.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
PotPalo píše:Ale mal šťastie, po odchytení do fľaše som ho vypustil na slobodu von.
Ty si teda lidumil, když jsem ještě lovil komáry, tak jsem jim nedaroval ani sekundu života navíc, za to, že mě otravují.
Teď máme sítě a klid. Dřív jsme to řešili tím elektrickým odpařovačem, ale škrábe mě z něj v krku. Raid i Biolit.
- Přílohy
-
Elektrickej lapač komárů.jpg- No a tenhle je dokonalej!
- (190.38 KiB) Staženo 61 x
— Winston Churchill
- tiktak1953
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Victronix píše:U nás je toho hodně, je to protivný, ale nikdy mě klošák nekousl. Akorát to nepříjemně leze všude možně.
Tady je jich taky hromada. Ale nekoušou ! Jen otravují a nedají se zabít. Novinářské hudry hudry bububu...
Jinak já používám klasickej biolit do zásuvky přes časovej spínač, večer cca 3 hodiny kolem stmívání a ráno cca 3 hodiny kolem svítání. Mám jen jeden v obýváku, ale stačí i na ložnici atd., ono se to "rozleze".
Jinak samozřejmě sítě v oknech, ale ty potvory nalítají dveřma na terasu, a tam je musí zastavit chemie. Bohužel.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A00293PCB_pcb.jpg
A00293PCB_part.jpg
A00293PCB_C3.jpg
A00293PCB_C6.jpg
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Takhle tomu říkám dlouho, skoro od tý doby, co koupil Mafru i s obsahem článkůZdenekHQ píše:Předvolební rétoriku prosím nepoužívat.
Ale to sem nepatří.
Moje elektrický křeslo pro mouchy (závěsný) má obyčejnej diodovej násobič, prakticky identickej s tímhle:
Mechanicky je to tvořený jako dvojitý vinutí s volným koncem na šestisloupcový "kostřičce" se zářezama (pro vymezení rozteče drátů mřížky) kolem zářivky, kde rozteč mezi pólama je 8mm. Když se ty dva kundíky na výstupu vybijou do mouchy, pěkně to mlaskne
— Winston Churchill