Likvidátor komárov,veríte tomu?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tiktak1953

#16 Příspěvek od tiktak1953 »

Teraz som narazil na toto svinstvo!U nas som o tom nepocul.
Přílohy
Háveď.png
(254.02 KiB) Staženo 55 x
Victronix

#17 Příspěvek od Victronix »

U nás je toho hodně, je to protivný, ale nikdy mě klošák nekousl. Akorát to nepříjemně leze všude možně.
MetalGod

#18 Příspěvek od MetalGod »

Ale! Doufám, že si Tikťaku nemyslíš, že má hmyz jen jeden smysl, a to zrak. Má celkem slušnej čich, i když omezenej jen na pár sloučenin. Ale to mu stačí.
Jestli je nechceš zabíjet, ale jen odpuzovat, tak se prodávaj repelenty do zásuvky, ačkoliv nevím, jak moc účinný jsou.
Každopádně tyhle modrý, fialový, nebo UV vraždítka jsou účinný i na komáry, mám to vyzkoušený (to moje je větší, s modrofialovou kompaktní zářivkou a diodo-kundíkovým násobičem).
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
PotPalo

#19 Příspěvek od PotPalo »

Poradím, ako dostať komára. Keď ho už nájdeme (zvykne si sadať zospodu na stôl a nábytok, pod posteľou a pod.), ale sedí na mieste kde sa nedá zabiť, je tu riešenie: vysávač. Keď je noc a bývate v paneláku, dá sa použiť aj plastová fľaša. Najprv ju stlačiť, priblížiť ku komárovi a stlačiť z inej strany, aby nasala vzduch aj s komárom. Raz som takto jedného chytil, sedel hajzel jeden na LCD displeji, myslel si že ho tam nezabijem aby som nepoškodil displej?! Ale mal šťastie, po odchytení do fľaše som ho vypustil na slobodu von.

Keď komára počuť, ale po rozsvietení nikde nieje? Tiež je na to riešenie. Zhasnúť, ľahnúť si do postele na chrbát, zakryť sa po nos pod paplón, v ruke držať zatiaľ zhasnutú baterku a počúvať. Komár určite príde za pachom vydychovaného vzduchu a bude ho počuť ako nám poletuje okolo xichtu. Vtedy rýchlo oboma rukami nadvihnúť paplón a zakryť si ním aj hlavu. Podtlak vzduchu nasaje komára pod paplón, kde ho s baterkou ľahko nájdeme a zabijeme. Nemá kam uniknúť.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od forbidden »

PotPalo píše:Ale mal šťastie, po odchytení do fľaše som ho vypustil na slobodu von.

Ty si teda lidumil, když jsem ještě lovil komáry, tak jsem jim nedaroval ani sekundu života navíc, za to, že mě otravují.
Teď máme sítě a klid. Dřív jsme to řešili tím elektrickým odpařovačem, ale škrábe mě z něj v krku. Raid i Biolit.
MetalGod

#21 Příspěvek od MetalGod »

Myslím, že na komáry všeho druhu by ten elektrckej lapač mohl bejt účinnej, i když spíš se porozhlídni po větším, závěsným provedení, má větší akční rádius.
Přílohy
Elektrickej lapač komárů.jpg
No a tenhle je dokonalej!
(190.38 KiB) Staženo 61 x
— Winston Churchill
tiktak1953

#22 Příspěvek od tiktak1953 »

MG ,ale podla obr .je ten posledny likvidator na vel. .omárov,nie na malých komárov !
MetalGod

#23 Příspěvek od MetalGod »

Ty malý jsou napadaný v misce pod zářivkama :)

Radši si ale kup větší provedení, závěsný, s ochrannou mřížkou s většíma mezerama - aby tam prolezl i větší hmyz.
— Winston Churchill
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Victronix píše:U nás je toho hodně, je to protivný, ale nikdy mě klošák nekousl. Akorát to nepříjemně leze všude možně.

Tady je jich taky hromada. Ale nekoušou ! Jen otravují a nedají se zabít. Novinářské hudry hudry bububu...

Jinak já používám klasickej biolit do zásuvky přes časovej spínač, večer cca 3 hodiny kolem stmívání a ráno cca 3 hodiny kolem svítání. Mám jen jeden v obýváku, ale stačí i na ložnici atd., ono se to "rozleze".

Jinak samozřejmě sítě v oknech, ale ty potvory nalítají dveřma na terasu, a tam je musí zastavit chemie. Bohužel.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
MetalGod

#25 Příspěvek od MetalGod »

ZdenekHQ píše:Novinářské hudry hudry bububu...
Babišpress je tím proslulej :?
— Winston Churchill
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ZdenekHQ »

Předvolební rétoriku prosím nepoužívat. :?
]
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Habesan »

Tady jsem pro vás naskenoval vnitřnosti zabíječe komárů koupeného v nejmenovaném obchodě, který proslul nepotrestaným pokácením stromů kolem svých prodejen.
A00293PCB_pcb.jpg
A00293PCB_part.jpg
A00293PCB_C3.jpg
A00293PCB_C6.jpg
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vidím tam 4 ledky v serii a pokus o nějakej měkkej násobič napětí, jestli jsem to dobře pochopil. A co ta mechanická část ?
]
MetalGod

#29 Příspěvek od MetalGod »

ZdenekHQ píše:Předvolební rétoriku prosím nepoužívat. :?
Takhle tomu říkám dlouho, skoro od tý doby, co koupil Mafru i s obsahem článků :?. A jeho "dobrůtkám" z kuřecího a sóji říkám Babishit.
Ale to sem nepatří.

Moje elektrický křeslo pro mouchy (závěsný) má obyčejnej diodovej násobič, prakticky identickej s tímhle:

Obrázek

Mechanicky je to tvořený jako dvojitý vinutí s volným koncem na šestisloupcový "kostřičce" se zářezama (pro vymezení rozteče drátů mřížky) kolem zářivky, kde rozteč mezi pólama je 8mm. Když se ty dva kundíky na výstupu vybijou do mouchy, pěkně to mlaskne ;)
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“