Svisle pruhy na LCD
Moderátor: Moderátoři
Svisle pruhy na LCD
- Přílohy
-
maxresdefault.jpg- (67.46 KiB) Staženo 307 x
Jeste mne napadlo dat tam gumu s vodivyma segmentama jaka se pouziva treba v kalkulackach, ale myslim ze tim ramem nedodam dostatecny pritlak. Nasel jsem jeste nejakou lepici pasku od 3M ktera by mela byt vodiva jen ve smeru zkrz pasku, ale je draha jako prase a vysledek nejisty.
Čo som videl fotky z činy ako to funguje, mne to prišlo tak, že to lepidlo sa nanaša jednoliato a nažehlovačka funguje tak, že vysokou teplotou sa lepidlo aktivuje a zaroveň aby nebolo vodive tam kde nemá, v miestach osvitu UV svetlom sa vodivost deaktivuje. To znamena, že to čo bolo na paskači priehladne sa deaktivuje a ostatne (pod ploškami) ostane aktivne.
Čo som videl u rusov fotky, niektorym sa podarilo oškriabať (odlepiť) z paskača len hornu izolačnu pasku (ta je na sposob 3M kapton pásky) tam kde na doske konči tak že ostali len medene / pozlatene plošky paskaču a tie potom prispajkovali k doske prave v mieste kde paskač končí, toto je naozaj realne bez odlepenia paskaču z dosky len proste nejakým vhodným nástrojom oškriabať až sa obnažia konce.
Môžeš si to najprv nacvičiť na inom podobnom paskači z vyradeneho lcd.
Ja som ale riešil len meranie odpadnutych spojov a tie boli pripojil dratikmi na foliu na boku lcd, čo sa dá robit len za predpokladu, že ta folia je na danom lcd vobec pristupna a tiež, že už nestihli odpadnuť aj dalšie spoje, ktore na tu foliu už nevedú...
Ale aby toho nebolo dosť, semtam dojde k zalomeniu paskaču v mieste konca žehleného spoja tepelným pracovaním po rokoch prevádzky. A tam ti nepomože ani nič oškrabovať. Skúsim urobiť dake obrázky.