Baterie JCB - novy smejd na trhu?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

Baterie JCB - novy smejd na trhu?

#1 Příspěvek od rnbw »

Vybalil som baterie LR44 znacky JCB z blistra - na jednej je zospodu biely krystalicky prasok, zjavne to uniklo znutra cez tesnenie... Datum tam nikde ziadny nie je. Ma 1,53 V - ale predpokladam, ze dlho nevydrzi.

Tymto som pouceny - zaradil som to k znackam Duracell a GP - smejdy, ktore vytecu aj ked nie su vybite.
Pravoslav

#2 Příspěvek od Pravoslav »

Jaký máš názor na baterie Varta?
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Tie su OK, ale byvaju dost drahe.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Já jsem v Holicích objevil klasický český Bateria. Ani jsem nevěděl, že se ještě vyrábějí, tak jsem na zkoušku koupil ty Excelsiory, sady AA a AAA. Prý se to ale už u nás dávno nevyrábí, nejspíš přebalená čína. Tak uvidíme, v obchodech je to samý Duracell, Energizer, GP, Varta a nic jinýho. Jo, teď jsem ještě v GMku viděl Westinghouse baterky, taky jsem na zkoušku koupil, ale taky si nedělám iluze.
Jediná firma, který věřím je Renata, ta ale nedělá klasický tužkovky a mikrotužky.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

U nas v Bille maju pri pokladni baterie Toshiba - AAA, AA - alkalicke aj obycajne. Vyzeraju pouzitelne. Tiez mam odtial Sanyo - uz dost dlho a zatial netecu :)
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Já s úspěchem používal AA i AAA z Penny, konkrétně značku Sony. Cena bývala (myslím) 80kč za 8 kusů. Ale cca poslední rok jsem je tam neviděl.
Dřív nebývaly špatné ty žluté z Ikee, ale už jsem nedávno viděl nějaké vytečené, navíc když jsem si je dal na jaře do bezdrátové krysy, tak vydržely podezřele krátce. Asi katování kostů ve švédském podání...

A nejhorší šmejd, který jsem za poslední dobu zkoušel, byly články v červeno-černo-stříbrném designu s velkým nápisem High Quality. Podle štítku snad z Chorvatska?
Ne že bych je kupoval, dostal jsem je od známého, právě chtěl vědět, jaké jsou. Příšerné. Vydržely v kryse asi 14 dní, a za tuto krátkou dobu stačily i trochu vytéct :?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Sháněl jsem do foťáku, AKU tedy. A udivilo mne, že mají Eneloop, made in japan. Údajně nejlepší značka.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

IKEA som tiez videl pred par rokmi vytecene. Bolo to polozene na policke, vytieklo to celkom kvalitne a prilepilo sa... Ani som to nedaval dole, cela policka uz bola na vyhodenie :D

Eneloop je super - povodne od Sanyo, kupil to od nich Panasonic.
helios

#9 Příspěvek od helios »

JCB, SODA, TianGao sú čínske neznačky najhoršej kvality, nezriedka už stihnú vytiecť aj v blistri. Kapacitu majú menej ako štvrtinovú oproti značkovým. Trochu lepšie sú na tom baterky z Lidlu (typ LR a CR, nie tie AA, AAA C a D) Tronic, ktoré sú takým medzičlánkom medzi čínskym smetím a značkovými baterkami. GP značka je už o trochu lepšia ako Tronic, medzi najlepšie značky patrili Maxell, Panasonic, Varta a samozrejme najdrahšia Renata (striebro oxid, ale najdlhšia výdrž). Ale mám obavy, že dnešnej dobe globálneho odrbávania a prebaľovania smetia do značkových obalov už nič nie je isté.
Na Ebay ti číňan za menej než tri € pošle plato s 50-timi LR44 včetne poštovného, akú asi superkvalitu môže človek očakávať?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... r44&_frs=1
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Akurat vcera som v TME nakupil nejake znackove CRxxxx - Panasonic a Renata - lebo ma uz srali tie smejdy (GP a Camelion), co v hodinkach nic nevydrzia. Skoda, ze som nekupil aj nejake slusne LR44.
Charos

#11 Příspěvek od Charos »

Z Ebay baterky nedoporučuji, měl jsem nějaké ty LRxx za pár Kč, polovička byla vyteklá už v blistru, druhá postupně uhnila bez použití - cena opět odpovídá nekvalitě
...jinak zavedené značky viz výše jsou dlouhodobě OK.
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

Najlepšie baterie, s ktorými som sa stretol :PANASONIC. Aspoň tie, ktoré boli ako príbal s výrobkom. V DO od DVD ich mám už 10 rokov, (je síce pravda, že prehrávač posledných 5 rokov málo používam), stále držia a najmä netečú... V DO od TV som ich menil až teraz pred mesiacom, čiže, po 2 rokoch a 9 mesiacoch stáleho a intenzívneho používania. Ako nové nakupujem v Kauflande už spomínané SONY (aj keď si myslím, že so skutočnou firmou SONY to asi nič nemá). Balenie 4ks býva často v akcii za 90 centov, inak stoja málo cez 1€ ( cca 1,2 €), zatial mi žiadne nevytiekli a výdrž je optimálna.
Mysteri

#13 Příspěvek od Mysteri »

Pravoslav píše:Jaký máš názor na baterie Varta?

Bežné baterie O.K., ale autoakumulátory VARTA už nikdy viac ! Mne v aute (Fiesta) strelil jeden článok po 4 mesiacoch. Hneď som kontroloval nabíjanie auta, všetko OK, čo potvrdil ďalší akumulátor, teraz no-name na rýchlo kúpený v Tescu, ktorý vydržal až do Fiestinej smrti. Medzi tým sa VARTA vydula ešte dvom mojim susedom (Fabia, Renault). Taktiež predavač pri mojej reklamácií nič nenamietal, iba vzdychol a vrátil mi okamžite prachy. Sám priznal, že je s nimi problém. Možno to bolo iba také blbé obdobie pre VARTU, ale aj tak: UŽ NIKDY :!:
Pravoslav

#14 Příspěvek od Pravoslav »

Já ty Varty, běžné baterie, nejvíce kupuji, nikdy žádný problém.
Co se týče akumulátoru, kdysi jsem měl léta v motorce, než jsem ji prodal, žádný problém.
Hifista

#15 Příspěvek od Hifista »

V ostravském Hadexu mívali v hojném zastoupení mnoha druhů články GP za příznivé ceny, se kterými jsem byl zcela spokojen (na rozdíl od názoru publikovaného výše). Pak přešli (nevím jestli z důvodu většího zisku) na otřesný typ zn. TINKO. Je to jeden z největších šmejdů, které jsem kdy používal a to jak ve formě článků, tak akumulátorů. Jelikož články jsou potaženy jen tenkou fólií, tak se už po nedlouhé objeví pod ní zvrásnění od prožrání schránky. Ve stolním mobilu jsem měl záložní akumulátor 4xAA neznámého typu, který tam vydržel mnoho let. Nahradil jsem jej pak rovněž akumulátory Tinko a ty neměly životnost ani rok.
U nás jsou také v jednom obchodě k dostání modré články Bateria. Moje zkušenost s nimi je taková, že vytékají velmi ochotně a silně, takže už je nepoužívám. Mám ale pocit, že s tuzemským výrobcem to má společné jen to logo.
Takže jaká značka je ta nej, když zřejmě i zavedené značky se vyrobí u čínských dodavatelů šmejdů všeho druhu?

Ještě z opačného konce: když před velmi dávnými lety přišly do prodeje měřící přístroje Metra PU120, tak jsem si v jejich brněnské prodejně jeden zakoupil a k tomu tři články asi zn. Novell, nebo tak nějak. Tyto baterie vydržely v měřáku bez vytečení neuvěřitelných 8 let. Také nějaké červené monočlánky Varta ze sedmdesátých přežily v tranzistoráku VEF204 (má velmi malou spotřebu) při občasném používání mnoho let a nevytekly.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“