AKG SR40D - dá se přeladit?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

AKG SR40D - dá se přeladit?

#1 Příspěvek od Hill »

Mám tu jeden dotaz na bezdrátový mikrofon AKG SR40D: je laděný v pásmu UHF do mezer mezi TV kanály 62/63 a 63/64 CCIR-G. U nás fungoval proto, že se tyto kanály pro TV vysílání nevyužívaly a, když, tak jen místně, takže rušení odpadlo.
Teď je v této oblasti kdekoli spektrum silných signálů LTE, nejen na Táborsku, odkud dotaz přišel.
Podle majitele jde o dříve dobře fungující zařízení, ale teď už nezbylo mnoho míst, kde by bylo použitelné.
Je to opravdu na vyhození nebo už jste s tím někdo měl tu čest a úspěšně to přeladil?
Přílohy
Screenshot_2016-09-11_11.59.38.jpg
(136.62 KiB) Staženo 158 x
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

můžeš sem dát fotku vnitřku ?
aby bylo zřejmé, čemu je to podobné . . .

http://cloud.akg.com/9784/wms40_service.pdf
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Je to jednoduché, může to vyhodit do koše. Ty kmitočty se už dost dlouho nesmí pro bezdráty používat, navíc to ani kvůli rušení nejde.

Předělávka se zatím nikomu nepodařila, teoreticky by šlo použít dílů na TX i RX na jiné prac. kanály, ale myslím, že krystaly a filtry nejdou sehnat dost dlouho.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Další možnost je, si to uložit na dobu, když už žádné LTE nebude.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Bohužel jsem musel taky dvě sady vyřadit z provozu. Pracovaly kolem 800MHz. První věc jak píše Sendy, toto pásmo není pro provoz portů u nás povolené ale to by mě netrápilo. 10-50mW nikomu neublíží. Horší je to opačně, LTE BTS s výkony řádů Wattů až desítek Wattů s prominutím zaserou pásmo od 780 do 820MHz komplet. Ony totiž pakety migrují několikrát za sekundu přes celé pásmo. Takže smůla, prostě mikroporty nefungují. A stačí se podívat na pokrytí LTE signálem v pásmu 800. Prakticky 100% území. Přeladění u střední a nižší třídy portů je nerentabilní, ne li nemožné. U profi sad dosahuje výměna "střev" cenu cca 80% ceny nového portu.
..to bude jen ňákej odpůrek
Radovan_79

#6 Příspěvek od Radovan_79 »

Habesan: Až nebude LTE, tak bude komunikace probíhat kreslením klacíkem do písku... Tudíž sice nebude zarušené pásmo, ale ta věc na obrázku bude úplně na nic.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Ani nemusí, stačí když bude komunikace používat příslušný vyšší pásmo elmag. vlnění - nad 1,5GHz ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

K tomu dojde, až si lidi nakoupí dostatek telefonů s nižším pásmem LTE :twisted:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“