Da se jeste koupit mala TV do kuchyne?
Moderátor: Moderátoři
Da se jeste koupit mala TV do kuchyne?
Tedy aby mela napr. DVB-T2, DVB-S2, DLNA, internet, hbbtv... apod, proste to na co jsme zvykli u vetsich TV.
Dela se jeste vubec neco takoveho? Problem je hlavne v tom, ze mi tam vetsi nevleze, pripadne bych ji musel dat na misto kde by na ni bylo blbe videt. Cena nehraje zadnou roli, snad jen aby to nebyla nejaka shitoizni znacka typu gogen a spol. hlavne kvuli tech. podpore, dostupnosti noveho FW v pripade nejakych problemu apod.
Ale, co mám zkušenosti se Sharpy, vytkl bych jim jen pomalejší zpracování povelů z dálkového ovládání a absenci automatické změny poměru stran v SD režimu MPEG-2 (ale to už u tohoto typu nemusí být pravda), jinak jsou to držáky.
Jinak momentálně seženeš s 24" úhlopříčkou a DVB-S2 jen Sencora.
Řekl bych tedy, že TV v kuchyni, kde je vysoká vlhkost a mastné páry ve vzduchu, asi nemá moc smysl.
Taky jsme měli v kuchyni na ledničce televizi, přesněji CRT monitor Samsung 36 cm s kvadrátorem, settopbox na vstupu 1 a na dalším vstupu kameru, ať můžeme zkontrolovat vnoučata, co v jiném pokoji vyvádějí.
Pak haňbolové povyrostli, zvítězila pažravost a vyšší lednička, takže v kuchyni zůstalo rádio. To je tam na rozdíl od monitoru dodnes a v televizi stejně není v době víkendového vaření nic, co by stálo za řeč.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Rádio či v mém případě pořádný bedny za rohem, to je úplně o něčem jiným.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Dnes tam zůstal ten settopbox, zesilovač a bedny, protože se stejně celou sobotu přepíná nanejvýš mezi Radiožurnálem a ČRo2, a ty jedou na prvním MUXu.
Jenze puvodni TV odesla, ty internetove zalezitosti si poustela z notebooku (spravna Hillova poznamka ze v dobe vareni v TV nic neni) a to neni v kuchyni nejlepsi kombinace proto bych to chtel v jedne krabici.
Pokud bude problem s malou TV, bylo by reseni tam tam obycejny monitor a propojit ho pres HDMI se satelitnim prijimacem jako je napr tento? http://www.technisat-hd.cz/technisat-di ... k-uhd.html
Firma Technisat mi nic nerika, ale vzhledem k tomu, ze klasickou TV nesleduji prakticky vubec a tudiz se o problematiku prijmu signalu nezajimam, to nic nemusi znamenat. Pripadne najit neco podobneho znackovejsiho, hlavne kvuli te podpore v budoucnu.
1) jde z toho pustit rádio, streamované video, ...
2) jde si na tom najít recepty
3) lze to kdykoli aktualizovat
Žena má v kuchyni nahoře na skřínkách reprobedny, na lince ve stojánku tablet a obvykle si na tom pustí radio a přepíná mezi stanicemi podle reklam. A když vaří něco "nového" , tak si tam zobrazí recept.
Co jsem tak sondoval, kolega v práci to má zcela totožně, ovšem on na to vyrobil dost fajn držák to výšky očí.