Bacha na hesla
Moderátor: Moderátoři
Bacha na hesla
Takovej slovník se dá použít k získání přístupu kamkoliv, co je přístupný z webu a chráněný heslem - fóra, router, mailovka, elektronický bankovnictví,...
Takže se podívejte, jestli:
1) tam vaše heslo není (byť jen z větší části)
2) nemáte stupidní heslo typu 1234, seznam, heslo, nebo admin
3) nemáte jako heslo (nebo jeho podstatnou část) svůj nick, nebo svou mailovku, nebo jinej kontaktní údaj - tyhle údaje z fóra jsou dostupný všem, do slovníku případnýho útočníka se vejdou
4) neoužíváte všude stejný heslo
Pokud něco z toho platí, zvažte změnu hesla, ovšem aby bylo složitější (a nebylo na seznamech; alespoň kombinace velkých a malých písmen a čísel, případně jinejch znaků, dobrý jsou, pokud je to možný, písmena s diakritikou), pokud ne, změnu zvažte taky.
Jestli se bojíte, že si heslo nezapamatujete, váš prohlížeč to nejspíš umí a umí ho automaticky zadávat, krom toho si ho můžete někam poznamenat. To znamená, že jestli bude znít jako:
#BolševiciVšechZemí,VyližteSiPrdel!_2^24=16777216~
... pak ani tehdy se nemusíte obávat.
Stejně tak je dobrý hesla periodicky měnit (i kdyby jen jednou ročně) - i to maj prohlížeče posichrovaný.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
MetalGod píše:4) neoužíváte všude stejný heslo
To jsou i takoví mamlasové, co si jedno heslo použijí k několika identitám na jediném fóru, to je snad vrchol tuposti.
- Přílohy
-
Troll.JPG- (102.25 KiB) Staženo 345 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Do banky, mailů, PayPalu a podobných mám samozřejmě heslo silný a jedinečný, ale na různý weby, kde jsem třeba jen kvůli diskuzi mám mnohdy hesla stejný a poměrně slabý i z hlediska brute force útoku. Případný prolomení mě trápit nebude.
Poslední dobou je registrace nutná stále více. V password manažeru mám momentálně 158 záznamů, to si fakt zapamatovat nejde.
Otázka je taky možnost jednotnýho přihlašování třeba přes mojeID a podobný služby.
No jak říkám, chce to přemýšlet, kde si slabý heslo můžu dovolit a kde určitě ne.
Vono by stačilo, kdyby ses nějakýmu pomatenci znelíbil a on Ti změnil mailovku a heslo.rnbw píše:Crackovat hesla do fora je nezmysel - na spam staci zaregistrovat nove konto. Jedine ak heslo admina, ale z toho sa tiez neda vytvorit ziadny zisk.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill