Bacha na hesla

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MetalGod

Bacha na hesla

#1 Příspěvek od MetalGod »

Čistě náhodou jsem narazil na slovníky hesel, jeden vytaženej asi z ňákýho phpBB fóra. Je to teda starý, ALE píšu to proto, že krom toho je tam jako heslo uvedená mailovka ňákýho Miroslava Horáka.
Takovej slovník se dá použít k získání přístupu kamkoliv, co je přístupný z webu a chráněný heslem - fóra, router, mailovka, elektronický bankovnictví,...

Takže se podívejte, jestli:
1) tam vaše heslo není (byť jen z větší části)
2) nemáte stupidní heslo typu 1234, seznam, heslo, nebo admin
3) nemáte jako heslo (nebo jeho podstatnou část) svůj nick, nebo svou mailovku, nebo jinej kontaktní údaj - tyhle údaje z fóra jsou dostupný všem, do slovníku případnýho útočníka se vejdou
4) neoužíváte všude stejný heslo

Pokud něco z toho platí, zvažte změnu hesla, ovšem aby bylo složitější (a nebylo na seznamech; alespoň kombinace velkých a malých písmen a čísel, případně jinejch znaků, dobrý jsou, pokud je to možný, písmena s diakritikou), pokud ne, změnu zvažte taky.
Jestli se bojíte, že si heslo nezapamatujete, váš prohlížeč to nejspíš umí a umí ho automaticky zadávat, krom toho si ho můžete někam poznamenat. To znamená, že jestli bude znít jako:
#BolševiciVšechZemí,VyližteSiPrdel!_2^24=16777216~
... pak ani tehdy se nemusíte obávat.
Stejně tak je dobrý hesla periodicky měnit (i kdyby jen jednou ročně) - i to maj prohlížeče posichrovaný.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

MetalGod píše:4) neoužíváte všude stejný heslo

To jsou i takoví mamlasové, co si jedno heslo použijí k několika identitám na jediném fóru, to je snad vrchol tuposti.
Přílohy
Troll.JPG
(102.25 KiB) Staženo 345 x
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Wolfik

#3 Příspěvek od Wolfik »

já mám 20-30 místný heslo, které je kombinací menších hesel a posloupnosti čísel. S hrůzou jsem zjistil, že některé části jsem v tom seznamu našel :D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Ono je zas dobrý rozlišovat, kde se silný heslo vyplatí a kde je zbytečný.
Do banky, mailů, PayPalu a podobných mám samozřejmě heslo silný a jedinečný, ale na různý weby, kde jsem třeba jen kvůli diskuzi mám mnohdy hesla stejný a poměrně slabý i z hlediska brute force útoku. Případný prolomení mě trápit nebude.
Poslední dobou je registrace nutná stále více. V password manažeru mám momentálně 158 záznamů, to si fakt zapamatovat nejde.
Otázka je taky možnost jednotnýho přihlašování třeba přes mojeID a podobný služby.
No jak říkám, chce to přemýšlet, kde si slabý heslo můžu dovolit a kde určitě ne.
Prochy

#5 Příspěvek od Prochy »

Bylo by zajímavé udělat ten výpis hesel jako php stránku, která by zachytávala a ukládala vyhledávaný text, když by se snažil uživatel vyhledat, jestli tam je jeho heslo nebo není. :-) Myslím si, že hodně lidí by se v tomhle směru nachytalo.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Crackovat hesla do fora je nezmysel - na spam staci zaregistrovat nove konto. Jedine ak heslo admina, ale z toho sa tiez neda vytvorit ziadny zisk.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Není to až takový nesmysl... zažili jsme (na jiném fóru) před časem, že se k heslu dočasně neaktivního, ale dlouholetého uživatele někdo dostal, a snažil se z dalších uživatelů vytáhnout nějaké peníze, ať formou inzerce, tak přes báchorky o okamžité nouzi někde v cizí zemi.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
MetalGod

#8 Příspěvek od MetalGod »

rnbw píše:Crackovat hesla do fora je nezmysel - na spam staci zaregistrovat nove konto. Jedine ak heslo admina, ale z toho sa tiez neda vytvorit ziadny zisk.
Vono by stačilo, kdyby ses nějakýmu pomatenci znelíbil a on Ti změnil mailovku a heslo.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
hakamusai

#9 Příspěvek od hakamusai »

mám heslo krátky,ale v seznamu jsem ho nenašel.
nekmil

#10 Příspěvek od nekmil »

Svoje heslo do banky ani neznám. Znám jen způsob jakým ho "vyrobím". Musím provést několikrát "copy - paste" čímž vznikne jakýsi řetězec v němž se nachází heslo. Netrpím náhodou nějakým "stihomamem" ? :D
Některé znaky toho hesla bych na klávesnici ani neuměl najít.
:D
PotPalo

#11 Příspěvek od PotPalo »

Ten, ktorého meno sa nevyslovuje, nieje v zozname hesiel ako heslo. Zaujímavé. :D
fredis

#12 Příspěvek od fredis »

Zawin ze Soplu :roll: :cry: ... Málem jsem hodil šavli :lol: :lol: !
Rotor rotuje a stator stagnuje...
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Co máš proti ŠTRŮDLU, Franto ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ???
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fredis

#14 Příspěvek od fredis »

Celkem nic, Karle... :sm:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“