Koupil jsem si stavebnici mlodického zvonku kde se píše: ...v zařízení je použit obvod UM3482 nebo ekvivalent... Já mám ten ekvivalent. Je to IO označený M948-3. U UM3482 lze nastavit pro zvonění jen jednu z 16ti melodií. To mi vyhovuje, ale u M948-3 si nejsem jistý ani nevím jak, protože podle datasheetu co jsem vyšťoural má snad i jiný zapojení, i když melodie jsou u obou IO stejný. Ví někdo jak na to?
Pokud je to ekvivalent, měl by být zapojený identicky, takže bys ho měl být schopný použít naprosto bez omezení jako původně navržený obvod. Je to stejné, jako když v zapojení použiješ obvod MH7400 nebo SN7400 - jsou si EKVIVALENTNÍ neboli záměnné čili rovnocenné. Pokud by ale bylo napsáno ANALOG, bylo by to horší - to jsou obvody funkčně shodné, ale například s odlišným zapojením vývodů, odlišným pouzdrem a podobně.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
No, zkoušel jsem kouknout do datasheetů. M948B-3 má výrazně jiné zapojení vývodů než um3481, který jsem našel. Řekl bych, záměna neslučitelná se životem. M984 přehraje při každém zazvonění jinou melodii, ten druhý je "programovatelný" pomocí volných pinů.
Pak bych neváhal a stavebnici reklamoval - nemá součásti popsané v návodu, nějaký náhražkový obvod bez uvedení změn v zapojení je na nic. Pokud to tedy není záměr vyškolit uživatele v goooglování a bastlení nějakých hybridů...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Zdárec, IO UM3482 má ekviv. (CO SE EL. ZAPOJENÍ TÝČE!!!) UM3483, UM3484 (snad i UM3481) - maj jiné melodie, ale stejné zapojení. O jiných nevím, tohle byla řada dávno vyráběných melodických IO. Dnes se nevyrábí, bohužel (dle sdělení několika prodejců elektrosoučástek).