Přiliš tenký kolík na autobaterii
Moderátor: Moderátoři
Přiliš tenký kolík na autobaterii
mínusový kolík na autobaterii mám trošku užší, než by se dle mého soudu slušelo - svorka je šroubkem dorvaná úplně na konec. Čím by se to dalo podložit/omotat, aby to nebylo úplně na dorazu?
Sandal píše:Prostě ze svorky vyndej svěrnej šroub a upni svorku do svěráku tak aby byla sevřená a v místě spáry ji prořízni pilkou na kov.
Jestli to chápu dobře, tak zvětšit spáru. Ale ta svorka byla určitě svým poloměrem koncipovaná na nějaký průměr a já se bojím, aby ten hliník nerupnul, když ho ohnu víc, než bylo zamýšleno.
kz233 píše:Sandal píše:Prostě ze svorky vyndej svěrnej šroub a upni svorku do svěráku tak aby byla sevřená a v místě spáry ji prořízni pilkou na kov.
Jestli to chápu dobře, tak zvětšit spáru. Ale ta svorka byla určitě svým poloměrem koncipovaná na nějaký průměr a já se bojím, aby ten hliník nerupnul, když ho ohnu víc, než bylo zamýšleno.
Ano to byla koncipovaná.Když ale nepasuje tak ji uprav.Žádná svorka nesedí úplně ideálně a při startu trochu "topí".Pokud bude ale dobře dotažená tak kontakt neshoří.Taky si nepsal o okolik je svorka při dotažení větší.Pokud je jen trochu volná tak se úpravy neboj.