Pecka z rozvodu za chráničem 4P/25/0,03A
Moderátor: Moderátoři
Prostě ten součtovej trafák v chrániči ani moc reagovat nemůže.
Vypadá to, že přes frekvenčák Nautily teklo do upáleného N-ka "cosi nedefinovaného" a já jsem možná koupil trochu víc, než těch 30mA.
Ale celkem by mě zajímalo, co dát třeba místo normálního chrániče před rozvaděč s tyristorovou nebo triakovou regulací podlahovýho elektrickýho topení. G-éčko asi nepomůže a S-ko už vůbec ne, to není na ochranu živejch, nehledě na to, že 30 mA se ani nevyrábí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
masar píše:Pořád si asi neuvědomuješ, že bys "koupil" úplně stejně, ikdyby tam byl chránič 10mA, jen možná(?) o nějakou dobu kratší.Celeron píše:... a já jsem možná koupil trochu víc, než těch 30mA.
No ta doba byla pěkně dlouhá. A jak jsem psal, chránič nevypadl. Ještě že to byl jen hřbet ruky a nebylo jak se "přidržet"
masar píše:Hřbet ruky je relativně mnohem citlivější na "detekci" el. proudu
Podle mých zkušeností je na neporušený kůži nejcitlivější místo předloktí zespoda. (třeba jsou i jiný, ale ty jsem nezkoumal
Citlivější jsou už jen záděry na rukou při mytí. Zajímavý, starej bojlér Konvekta s tyčkama ve vodě byl při ohřevu při mytí na záděrách cítit, novej Dražice na tý samý instalaci ne. Dražice mají ale rouru s keramikou, takže vysvětlení je asi v provedení topnýho prvku.
Kdysi jsem se setkal se závadou, že v nově přistavěném podkrovním pokojíčku, ke kterému vedly kovové schody, "kopalo" všechno: voda z kohoutku, radiátor, každý větší kovový předmět. Příčina byla prozaická - el. přívod do pokojíku byl vedený dvoulinkou, přibitou hřebíčky do omítky toho schodiště. Jeden hřebíček se trefil do žíly...