ECG 22LED301PWR chassis: T.MSD306.61C
Moderátor: Moderátoři
Vymazať znamená, že všetky bajty (dáta) od uvedenej adresy do poslednej adresy tam zmeniť na FF hexadecimalne (11111111 binárne, 255 desiatkovo)...
Po tejto úprave súboru, zmazaní pamäte a nahratí do nej obsah tohoto upraveného súboru na programátore a prispájkovaní do TV, by CPU v MB mal po zapnutí zistiť, že má užívateľskú oblasť pamate prázdnu a do tejto oblasti automaticky nahrať default dáta (základné nastavenie), ktoré sú súčasťou základného programu.
Inými slovami, po prvom zapnutí od úpravy obsahu pamate by mal TV naštartovať s miernym oneskorením a normálne nabehnúť.
Ja som zopár programov písal a vždy bol obsah eeprom alebo niečoho kde sa dali pisat užívatelské nastavenia chránený kontrolnou sumou celkovou a jednotlivými povedzme v určitých sekciách. Pre prípad, že sa niečo pomrví aby soft vedel zistit, kde je chyba a po zapnutí vyzvat uzivatela o reset factory alebo ho aspon upozornit, ze dakde má chybu vyblikaním na led.
Jasne, že je to pre programátora práca naviac a myslím, že ked nad ním manager stojí so šibeničným temínom čo najskor vydat TV na trh, tak sa na to vykasle, dávno už skončili časy, ked sa soft aspon 6 mesiacov testoval na všetko možné kým prisiel na trh, dnes je to naopak najprv ide na trh ked je aspon pojazdný a nemrzne pri bežnom používaní a potom až sa doladuju veci na základe reklamácii.
Viem, že už roky rokúce lcd monitory ale aj predtým CRT chassis s menu nemali kontrolnú sumu v eeprom, ved načo, ked sa to posere, tak viete čo treba, je to predsa len consumer electronic.
narazil jsem doma že mi zůstal z jedný TV tenhle mainboard, byl nefunkční ale bude mít problém patrně v SPI.
Mam tady nějakej šrot a zvažuju že bych mainboard po oživení použil do nějakýho vraku, pokud pominu nutnost nahrát do SPI obsah pro panel co mám(neřeším DO) řeším zapojení lokální klávesnice, má KEY0 a KEY1, původně tam byl ten dotykovej paskvil kterej samozřejmě nemám takže jediná možnost je nahrazení tlačítky s příslušnými odpory, bohužel klávesnice není součástí SM pro různé TV s tímto mainboardem, nevíte někdo hodnoty?
Pokud ne jistí to víceotáčkovej poťák a dohledání.