Špunty do uší

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Používám hluchátka PELTOR III třídy (pasívní) a skutečně jak uvádí výrobce, tlumí nežádoucí hluk, signalizaci a lidsku řeč daleko méně. Prostě když je nasadím, slyším při kraválu lidskou řeč daleko lépe. Neptejte se mě, jak to funguje, nevím.
..to bude jen ňákej odpůrek
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

Kdo měl někdy na palici sluchátka Tesla ARF300 ten ví co to byl za inkviziční nástroj...tos neslyšel dělostřeleckou palbu pod vokny baráku ale do postele nevhodné, tlačí na uši, jiného lepšího nic tenkrát nebylo leda Aiwa z Tuzexu za 190 bonů (TK) no sorry, Tesla byly levnější.
Přílohy
ARF300.jpg
(5.98 KiB) Staženo 59 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

Používám tyhle sluchátka dodnes - teda rám z nich a kabeláž, vložky jsou tam už jiné - a nestěžuji si, a průzvučnost z okolí nijak extra závratná není... to takové Peltor Optime 3, to je jiné kafe.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Sandal

#19 Příspěvek od Sandal »

K těm špuntům asi tak.Pokud na ně nejsi zvyklej třeba odněkud z provozu,kde je máš celou směnu v uších,tak je po hodině kdy nebudeš moct usnout vyrveš z ucha.A rád :lol: Je to o zvyku ale začátky jsou fakt hrozný.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

forbidden píše:Nemá někdo zkušenosti s těmito, nebo podobnýma špuntama? Opravdu může fungovat ten filtr, že propustí vyšší frekvence? Aby to nebyl jen marketingovej žvást. Potřebuju něco, s čím se dá spát a nebude tlačit, omezit chci hlavně nízký kmitočty, mlácení a dupání.

Znám něco podobného, útlum se pohyboval mezi 6 až 16dB dle kmitočtu, bylo to určeno na dlouhodobější použití (8 hodin v kuse). Životnost cca rok, pak se začala rozpadat jedna část plastu.

Co se týče pěnových "špuntů", pozor na to, že jsou určeny na krátkodobé použití, třeba jen 1 hodina. Někteří, co je používali často a dlouhodobě v horkém prostředí měli dost velké problémy se záněty.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
AlesALF

#21 Příspěvek od AlesALF »

Ohledně špuntů, vlítni do nejbližší lékárny a tam ti nějaký pěkný nabídnou.

Moje mladá (stará ?) si taky stěžovala, že ji to moje chrápání furt budí a sehnala si nějaký měkký špunty na spaní v místní apatice a už si nestěžuje :-) (na to chrápání)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZdenekHQ »

Celej den se flákáte a pak nemůžete spat. :twisted: :)

Feudalismus na vás!
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
konosuke

#23 Příspěvek od konosuke »

ne. budujeme kapitalistickou vlast, jednou ve stáří se o nás královsky postará...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Wolfik

#24 Příspěvek od Wolfik »

AlesALF píše:Ohledně špuntů, vlítni do nejbližší lékárny a tam ti nějaký pěkný nabídnou.

Moje mladá (stará ?) si taky stěžovala, že ji to moje chrápání furt budí a sehnala si nějaký měkký špunty na spaní v místní apatice a už si nestěžuje :-) (na to chrápání)

já jsem pět let trpěl se chrápajícíma spolubydlícíma a ty špunty se prostě nedaj brát na každou noc...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od forbidden »

Já s nima naštěstí nemusím spat celou noc, jen k ránu si je nasadím. Po šesté, jak kdy. Asi vyzkouším nejdřív nějaký jiný ty jednorázový, než kupovat ten drahej krám s nejistým účinkem.
kovar

#26 Příspěvek od kovar »

Osobně jsem v práci používal tyhle.
http://www.garteko.cz/chranice-sluchu-28db-50-paru/

Hlavně po nich neboleli uši ani hlava!
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Radovan_79

#27 Příspěvek od Radovan_79 »

konosuke: Tesla ARF 300 stály (nekamenujte mě, když se plus mínus spletu) ve své době 790,- Kčs. Sám jsem je pořídil před pár lety za pětikilo, víceméně ze zvědavosti; jsou v pěkném stavu a pětikolík je nahrazen Jackem.
Zvukově mě překvapily, krásné, netrčící basy, lehce zvýrazněné a prezenční středy a pohodové výšky. Okolní hluk tlumí skutečně dokonale :D
elektrosvit

#28 Příspěvek od elektrosvit »

Longin:
Spolubydlící bez nich neusne, přitom sám občas chrápe. :lol: Já bych si je do uší nedal ani za nic.
konosuke

#29 Příspěvek od konosuke »

Rado, velmi správně, v Prioru za 790 Kčs...jediné co mě iritovalo byla točitá telefonní šňůra a výstup na DIN konektor s piny do půlkruhu co nikdo jiný nepoužíval, musel se doma vyměnit na jack 6.3mm
a sakra, už jsem zas odbočil od špuntů, omluva za OT
Achab

#30 Příspěvek od Achab »

ARF300 skutečně tlumily okolní hluk poměrně dobře ale aspoň u mě způsobovaly při delším použití jakousi únavu. Stejně kterékoliv plně uzavřené chrániče sluchu. Ale možná je to jenom individuální případ.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“