Sběrna zkušeností: Výměna článků v baterii do notebooku.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
spacewolf

#16 Příspěvek od spacewolf »

Zaky píše:Přesně, důležité je zejména musí se to HACKNOUT, to je totiž úúúplně nejvíííc coooool hláška, kdo nehackuje, jako by snad ani nebyl :-) a hlavně :barf:

Co mas proti slovu hacknout ve vyznamu neco vylepsit?

Mam radsi pouzit slovo zbastlit zdroj?
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Co trepes za nezmysly? Znovu opakujem, ze bez baterie funguje kazdy notebook. Nielen tie, ktore maju 10 rokov, ale aj tie, ktore maju 20, ci 25.
Kremik

#18 Příspěvek od Kremik »

Zaky píše:... je zamčený heslem a bez znalosti hesla si neškrtneš. Hesla jsou ale pro jednotlivé brouky daná, takže pokud heslo někde seženeš, jde to řešit.

Myslím, že by nebylo od věci ty hesla k jednotlivým broukům zde na Bastlírně uveřejnit. Neslouźí k ničemu užitečnému, průmysl si je vymyslel jen aby si mastil kapsy.
Radovan_79

#19 Příspěvek od Radovan_79 »

háčkování by se mělo přenechat našim babičkám

A odháčkování Guru Járovi :lol:
MetalGod

#20 Příspěvek od MetalGod »

spacewolf píše:Copak nemas rad Arduino vlnu? Jinak jsem v tomhle vlakne o arduinu ani necekl.
Ne, nemám. A v předchozím vlákně cekl, a ještě dost nešťastně, řekl bych.

Radovan_79 píše:

:D :D :D :D :D :D :D
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 24 říj 2016, 21:33, celkem upraveno 1 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Zaky

#21 Příspěvek od Zaky »

Kremik píše:Myslím, že by nebylo od věci ty hesla k jednotlivým broukům zde na Bastlírně uveřejnit. Neslouźí k ničemu užitečnému, průmysl si je vymyslel jen aby si mastil kapsy.

Jo, můžem to sem vysázet, co má kdo k dispozici, já tedy mám to heslo jen jedno jediné, někde ho musím vyhrabat v mailech, už je to pár let, co jsem to řešil. Tenkrát přes fórum na webu TI, někdo od TI tam nabízel, že kdo dá mail, tak mu ho pošle, mě ho neposlal, ale poslal mi ho někdo z těch, komu ho poslali z TI :-)
spacewolf

#22 Příspěvek od spacewolf »

rnbw píše:Co trepes za nezmysly? Znovu opakujem, ze bez baterie funguje kazdy notebook. Nielen tie, ktore maju 10 rokov, ale aj tie, ktore maju 20, ci 25.

Ja mel za to ze baterie schytava proudove spicky a z dlouhodobeho hlediska muze dojit k poskozeni zdroje v notebooku kdyz nedochazi k odberu do baterie.

Ale ok mas vic hvezd tak asi toho vis vic no. Co se serioznosti tohoto vlakna tyce uz to je nastriru. Nebyl by tu nejaky moderator co by to tu promazal od tech vykriku do tmy?
spacewolf

#23 Příspěvek od spacewolf »

MetalGod píše:
spacewolf píše:Copak nemas rad Arduino vlnu? Jinak jsem v tomhle vlakne o arduinu ani necekl.
Ne, nemám. A v předchozím vlákně cekl, a ještě dost nešťastně, řekl bych.

Radovan_79 píše:

:D :D :D :D :D :D :D

Prosim je to forum co ma vlakna tak se omezuj jen na tema vlakna. To uz rovnou zacni laterit ze jsem resil spinani laserove diody a dovolil jsem si rict o radu na tomto foru.
Radovan_79

#24 Příspěvek od Radovan_79 »

Taky si myslím, že bez baterie funguje každý notebook.
Mám notes, kde je baterie totál mrtvá a dloooooouhá léta funguje; jasně, není to reprezentativní, ale myslím, že má rnbw pravdu.
Zaky

#25 Příspěvek od Zaky »

rnbw píše:Co trepes za nezmysly? Znovu opakujem, ze bez baterie funguje kazdy notebook. Nielen tie, ktore maju 10 rokov, ale aj tie, ktore maju 20, ci 25.

To jsem si myslel taky, ale mám jedno prehistorické Sanyo, je to 286 a ta skutečně bez baterky nejede. Má samozřejmě v baterce NiCd, jsou už mrtvé a jen zdroj NB neutáhne, zdroj je originál, připojený vícepinovým konektorem. Mám to odložené na půdě jako kus historie :-) Před nějakými cca 17ti lety jsem s tím byl ještě ve škole za frajera :-) A to už tenkrát jsem to koupil jako šrot s vadným diskem, sháněl jsem do toho tenkrát místo mrtvé 40MB náhradu 80MB, ten disk stál kupu peněz i jetý...
spacewolf

#26 Příspěvek od spacewolf »

Kremik píše:
Zaky píše:... je zamčený heslem a bez znalosti hesla si neškrtneš. Hesla jsou ale pro jednotlivé brouky daná, takže pokud heslo někde seženeš, jde to řešit.

Myslím, že by nebylo od věci ty hesla k jednotlivým broukům zde na Bastlírně uveřejnit. Neslouźí k ničemu užitečnému, průmysl si je vymyslel jen aby si mastil kapsy.

Bylo by to pekny ale jak to chces pak hledat v tom zavalu zumpy kolem?

A to me bavi ta hlaska "pouzij tlacitko hledat", ale kdo se tim ma prehrabovat.

Pouzivam takove nazvy vlakem aby to bylo dohledatelne neiteligentnim vyhledavacem ale kdyz je tu na 1 jednu relevantni zpravu 90 zprav offtopik.
Zaky

#27 Příspěvek od Zaky »

Tak aby se tu jen prázdně nediskutovalo o výkalu, BQ2084 má hesla: Password 1: 2084
Password 2: 7a43
Kdo přidá další?
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Zaky: Tak to je vynimka potvrdzujuca pravidlo. Ja tu mam len 386 a 486 a tie bez baterie funguju.
Zaky

#29 Příspěvek od Zaky »

JJ, taky si myslím, že všechny novější notebooky musejí normálně pracovat bez baterie, aspoň co jsem viděl, tak no problem, u té 286 asi ošulili zdroj, takže nedá dost proudu k překonání špičkových odběrů. Taky je otázka, jestli jsem to nezpůsobil tou výměnou disku, třeba si ta 80ka cucne víc a bylo to navrženo jen na ten jeden konkrétní disk, co v tom původně byl. Ono se to totiž normálně snaží bootovat, ale to se nezdaří, jde to do resetu a znova pořád dokola, což není zrovna korektní chování.
MetalGod

#30 Příspěvek od MetalGod »

spacewolf píše:Prosim je to forum co ma vlakna tak se omezuj jen na tema vlakna. To uz rovnou zacni laterit ze jsem resil spinani laserove diody a dovolil jsem si rict o radu na tomto foru.
Jak má čék vědět, jestli myslíš hackování, nebo háčkování, když nepoužíváš/nechceš používat/neumíš používat diakritiku?

Jinak když na pouhej zdroj počítač nezapneš, na vině může bejt nikoliv neháčknutej počítač, ale měkkej zdroj s elytama s jednou nožičkou v hrobě a druhou tam, kam Slunce nesvítí.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“