STK - emise podle Readiness kódů
Moderátor: Moderátoři
oproti kontrole 09/2014 se kamerami sleduje vjezd, pak technik pořídí asi 6ks foto exteriér i pod kapotou
-technik už po mě nechtěl rožíhat světla, blinkry atd, ale všechno dělal sám a sledoval asi na zrcadlech
-po kontrole vylepil červenou známku a říkal, že zelenou tam můžu nechat. Ale kdybych ji prý chtěl sundat, nesmím poškrábat podklad nebo tam pak musím nalepit jakousi bílou známku. Proč tam tu zelenou nechal, nevím.
Při měření emisí
-už se neotevírá kapota, aby se tam připojil na baterku kvůli snímání otáček a snímání teploty
-teplota a otáčky se berou z diagnostického konektoru
-nejprve se motor točí na 2500ot, pak 2750, pak 3000 a ještě cosi, ale to nevím proč, možná aby se zahřál přes 70 st ???
-pak strčí do výfuku jakési ty bazmeky asi třikrát po sobě točí co to dá (asi 4950 ot), na displeji se pak objeví červené STOP, pustí plyn, čeká se asi 5 vteřin a to třikrát po sobě, myslel jsem zase, že mě trefí šlak.
Ptal jsem se zase, k čemu to je, když nikdo ty otáčky dlouhodobě nepoužívá, říkal, že to je jakási náhrada za max. zatížení motoru a že kdyby měli brzdu, tak se to tak vysoko neměří ,ale že brzda je drahá - prodávám jak jsem koupil
Vysolil jsem přes 1600.- Kč a upaloval pryč.
Ale jinak jednání velice vlídné, dokonce je možné se objednat elektronicky
-
petrfilipi
Aspon jim z toho na STK vyfouknou pavouky
Takhle jsem jednou kamosce "spravil" Doblo 1.9JTD... Ona snad nikdy nesla pres ~1800RPM, kvuli spotrebe. Ja s tim jel Brno->Znojmo a zpatky, a par useku tocil 3000-3500. Po tech 150km to fakt jelo citelne lip, jakoby ostrejsi reakce na plyn..
A kdyz to nahodou failne, tak by to stejne failnulo pozdeji i bez vytoceni, protoze to bylo nejspis uz nacnuty ...
Navic je to podle me dulezitej test pri nakupu, uz jsem parkrat videl, ze jizda s vytacenim k 5000-6000 rozsvitila MIL kontrolku, a prodejce (bazarista) na to cumel jak pero z gauce... Samozrejme o tom nevedel ze...