NTB Toshiba Satellite L650D

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Vla

NTB Toshiba Satellite L650D

#1 Příspěvek od Vla »

Zdravím.Dostal se ke mně tento "vykuchaný notebook"Chybí paměti,dvd rom a hdd.Jinak je kompletní :D A teď bych Vás chtěl poprosit o radu.Je nutné ke spuštění noťasu mít v něm strčenou Ramku?Jedná se o to,že jde normálně zapnout.Rozsvítí se kontrolky,baterie se nabíjí,ale obraz se neukáže.Zkoušeno i na externí monitor.Obávám se,že je asi v háji grafika.Můžete poradit,co se dá ještě vyzkoušet?
Radovan_79

#2 Příspěvek od Radovan_79 »

No, myslím, že jestli to má sdílenou grafickou paměť, tak chybějící RAM je zásadní překážka toho, aby grafika fungovala...
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Bez RAM nefunguje ziadny notebook ani PC. Jedine, ak by bola integrovana na doske, ale to nebude tento pripad.
Vla

#4 Příspěvek od Vla »

Děkuji,myslel jsem si to.Zašel jsem tedy za kolegou si půjčit z jeho noťasu Ramku a strčil do Toschiby.Jsou tam DDR3.Bohužel výsledek stejný,nejde obraz ani na ex.monitoru.Další nápady?
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Rozobrat, pomerat napatia, reflow grafiky a rozpredat na diely :D
Vla

#6 Příspěvek od Vla »

rnbw píše: rozpredat na diely :D

Taky řešení,ale jako poslední možnost
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ano, preto ju uvadzam az na konci - ale casto to tak skonci. Pred nou som napisal este dve.
Vla

#8 Příspěvek od Vla »

Tak notebook se podařilo rozjet,ovšem nevím na jak dlouho.Zatím čekám na HDD,abych zkusil nainstalovat systém.Sundal jsem chlazení z čipů,očistil od staré pasty a bez chladiče zapnul.No a obraz najel.Tak jsem nasadil z5 chlazení znovu napastoval a zapnul,no a nic,bez obrazu.Sundal jsem chlazení,očistil a zapnul,no a obraz najel.Tak jsem zkusil nasadit chlazení bez pasty a zapnout a noťas jede už hodinu.Tak jsem z toho volaaký zmeťený:-D
KiTt

#9 Příspěvek od KiTt »

Tak je jasny. Je tam v lepsim pripade studenak, nebo nekolik a tom jak se prisroubuje chladic deska se prohne a studenak ztrati kontak. V horsim pripade je utrzena cesta, nebo praskla deska.
Vla

#10 Příspěvek od Vla »

Tak stejný problém se opět dostavil :( Po cca 4 hodinách provozu,kdy jel zcela korektně jsem jej vypnul.Asi za hodinu zapnul a opět bez obrazu.Zkoušel jsem všemožné i napojení na ex.monitor a nic.Notebook jsem rozebral vytáhl základní desku a různě zahýbal z chlazením atd.Nepomohlo,stále bez obrazu.Sundal jsem tedy chlazení,zapnul a po cca 5 vteřinách obraz najel.Nasadil a znovu namazal pastou chladič,zapnul a noťas jede.Zajímavé je,že jsem zkoušel ještě postupně povolovat šroubky u jednotlivých chladičů(čipová sada,gpu)Až jsem povolil šroubky u procesoru,tak se obraz objevil.Myslíte si,že to opravdu bude nějaký studeňák,nebo může být problém v procesoru?Divné je,že s nasazeným chlazením to nerozjedu,ani když s deskou různě hýbu a tlačím prstem na čipy.Jakmile se sundá chladič,tak se to rozjede a pak už funguje i s chladičem třeba týden.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Habesan »

Takže to přetavení jsi nezkoušel?
Procesor, na rozdíl od grafiky, bývá v patici, tak by mohlo stačit půjčit si jinde stejný.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Vla

#12 Příspěvek od Vla »

Takže problém definitivně vyřešen.Notebook jede bez problémů.Problém nakonec byl mimo a to v napájecím adaptéru,který dával při zapnutí slabý proud a proto notebook někdy najel a někdy zase ne.Chtěl jsem se zeptat,jestli se dá nějak multimetrem změřit napětí baterie z tohoto Noťasu.Na který pin baterie ho připojit?Díky
Přílohy
laptop-battery-for-TOSHIBA.jpg
(45.27 KiB) Staženo 137 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“