Podivné "ničení" mp3 souborů na paměťových kartách
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Podivné "ničení" mp3 souborů na paměťových kartách
Dost často jsem se setkal s tím, že mi někdo donesl přehrávač z vloženou paměťovou kartou (mikro SD). Přehrávač je SENCOR SRD215B, ale věřím tomu, že se tento problém bude týkat více podobně koncipovaných MP3 přehrávajících zařízení.
Zkrátka jde o to, že při určitém pořadovém čísle skladby ji přehrávač přeskočí. Přeskočí všechny následující až do konce a potom kartu odmítne (jako by ji někdo vytáhl).
Při pokusu o zkopírování souborů z karty se hryzne přenos z karty do PC a proces nejde zrušit. Počítač se musí zrestartovat a soubor, na kterým se to hryzne tak přes SHIFT+DEL nevratně smazat - nesmí být pokus o jeho otevření. Jenomže když je takových souborů víc, je to pěkně otravný, než se najdou. Jestli je to tím, že někomu během přehrávání zdechne baterie, nebo něčím jiným to nevím.
Každopádně "zavirovaný" to nebylo a při správě v "live Mint" systém hlásil u těch souborů "Read/write Error".
nevíte někdo, jak tomuhle předcházet?
Při přehrávání není k zápisu nebo přepisu důvod, leda by se zapisovaly statistiky přehrávání, ale pokud se najde a identifikuje vadnej blok, může se karta přepojit do režimu pouze pro čtení a může se to nelíbit softu přehrávače.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- Artaban001
Jeho velikost může bejt fyzicky "nulová", "psychicky" tak velká, jak dovoluje souborovej systém (u mně 16TiB mínus 4KiB, což je velikost jednoho bloku, celkově takovejch souborů můžu mít teoreticky přes 4 miliardy, což dá, ale nezabere skoro 76 miliard terabajtů).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Ondra2 píše:Taktak, je to poškozený filesystém, protože nic kromě formátu si s tím souborem neporadí. A je to na FAT16.
Takže nič si s tým neporadí? Windows XP a novšie určite nie, ale skúsiť to prehnať scandiskom pod Windows 98, hneď objaví poškodenú FAT, a aj to opraví. Odskúšané, tiež som mal na SD karte takýto guláš, ale nie jeden súbor, ale desiatky. Nič z novších windows nefungovalo, vždy len hláška že kontrola prebehla úspešne, a hotovo, akože v poriadku. Až scandisk pod windows 98 to vedel opraviť. Naozaj zvláštne, ako ubúda tých funkčných súčastí windows a pribúda blbín...
- Artaban001
Pokud jsem si zapamatoval, nebo zaznamenal ty vadný, tak jsem je znovu ripnul z Youtube.
- serviceman