Divný vypínání PC
Moderátor: Moderátoři
xsc píše:Videodriver je ten menší problém, na VGA se wokna přepnou bez problémů, v nejhorším přes nouzový režim. Ale je dobré místo intel ahci nastavit MS ahci, starší verze intel driveru nový čipset odmítne a přepnout na ide už u nových desek nejde.
To se nastaví kde? V biosu je jen volba IDE/AHCI.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
soucek píše:Zkusil bych desku vyhnat z bedny a udělat "hnízdo" na stole. Při té příležitosti zkontrovat, jestli někde v bedně nezůstal navíc distanční sloupek. Ten se může opírat zespodu o desku v nevhodném místě. Chování takového počítače je pak těžko vysvětlitelné. Viděl jsem to už několikrát po takových rychlých domácích upgradech.
Myslíš kovovej co šlusá něco na boardu s kostrou? Teď jsem bednu pomlátil z obou boků pěstí a PC neumřelo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nechat opravit zdroj je nesmysl, který se nevyplatí. Buď vyměnit elyty doma, nebo koupit nový. Opravovat základní desku, to bude ještě větší šílenost, moc nevěřím tomu, že na ni jen tak vymění pár obvodů. Nakonec bude chyba jinde, ale takhle to prodraží.... Pokud nejde sehnat desku novou, tak podobná stará bazarová se sežene skoro vždy. Co je to za konfiguraci?
Problém může být v tom, že po výměně desky nebude sedět licence woken.
S bootem by v tomhle případě neměl být problém, čipsety jsou si hodně podobné. Pokud je tam AHCI driver pro starší verzi ICH, lze vždy přepnout do IDE módu a wokna najedou.