SONY KV-21M1K vodorovně posunutý obraz (přejmenováno)

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vesly

SONY KV-21M1K vodorovně posunutý obraz (přejmenováno)

#1 Příspěvek od Vesly »

Zdravím, mám doma tuto tv a pouštím si do ní staré videohry. Ty jsou jsou ale horizontálně posunuté cca 5cm vlevo.

Když vlezu do SERVICE MENU , tak je TT menu kde je i adjusments.
Zde mohu změnit pomocí DO jen poměr 19:9 OFF/ON, SYSTÉM (BG/DK), AGC a PLL.

Co ale potřebuji je změna V a H pozice, u kterých sice vidím aktuální hodnotu červeně a bíle vpravo od ní i rozsah (0-63), ale změnit nejdou.

Je menu zamčené, nebo co dělám špatně?

Děkuji
Naposledy upravil(a) Vesly dne 02 lis 2016, 22:15, celkem upraveno 2 x.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce

Vesly píše:. . .

Především špatně děláš to, že nečteš PRAVIDLA (i když ty budeš zřejmě profík a ony jsou v amatérské sekci :wink: ):
5. Vstupy do SM (servisní menu) a podobné citlivé informace se ve vláknech zásadně nezveřejňují a obeznámení uživatelé si tyto informace mezi sebou mění pomocí SZ (PM), mailů a podobně. V případě porušení tohoto tabu, je vlákno moderátorem obratem pročištěno bez dalšího vysvětlení.

Je pravděpodobné, že pro tvůj model telky nemusí být všechny položky SM funkční.
A je to vůbec problém toho tvp? Není to spíše problém těch starých videoher, že nesprávně synchronizují obraz na obrazovce?
Jak se např. chová telka, když k ní připojíš jiné (novější) zařízení - např. VCR, STB, apod.?
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od Vesly »

Omlouvám se za chybu.
Tv je jinak samozřejmě v pořádku, ale jedná se o staré videoherní desky, které jsou stavěné na arcade šáska, u kterých si V a H posun atd měníš dle potřeby přes trimry. Zde na TV chassis ale není ani jeden :-) proto potřebuji přes skryté menu obraz posunout vpravo. Pohybovat se v těch cca 15 parametrech mohu, ale měnit nemůžu.
A nejsem profík, tedy rozhodně ne v Tv CRT, profík jsem v arcadehrách, jenže monitory, aka TV jsou nedílnou součástí a protože sehnat nové arkádové sklo je nemožné, snažím to to udělat přes TV.
Cest jak dosáhnout původního obrazu u her 30 let starých je hodně, ale rád bych to udělal elegantně a bez převodníků :D

Ještě doplňuji, že servisní manuál jsem do šroubku dodržel a přesto některé hodnoty měnit nelze
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Profík v arkádách bejt nemůžeš, protože hraní arkád není profese, tedy povolání ;)
Jinak na desce v TV bys měl mít několik trimrů. Pokud nemaj popisek, sežeň si servisní manuál a obraz posuň, teda pokud na to máš koule, v bedně je pár míst s nebezpečně vysokým napětím.
U KV21XMTU s AE1 šasí je to trimr RV1508.

Jinak nechápu, proč se poslední dobou každej snaží kdejakou hovadinu řešit softwarově :roll:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Vesly

#5 Příspěvek od Vesly »

Řekl bych, že jsem, ale to není podstatné... www.arcadehry.cz , přijď si zahrát.
Moje šásko, samozřejmě žádný takový trimr nemá, proto je to v nastavení přes OSD.
Schéma jsem prošel a není tam, otevřel TV a není tam.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Metalgod netuší o čem tluče do klávesnice .
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Jestli z jiného zdroje signálu je obraz v pořádku a na svém místě, což se zjevně o arkádě říci nedá, pak nehledej chybu v televizi, ale v té arkádě.
Případně v úrovních synchronizační a zatemňovací směsi, jaké jdou z arkády to televize (zejména, jestli má videosignál na vstupu televize amplitudu skutečně 1 V).

...a přejmenoval jsem vlákno, protože závada není na vašem přijímači, není tedy důvod ani televizi otevírat, ani lézt do servisního menu.
Vesly

#8 Příspěvek od Vesly »

Díky za odpověď.
Pozměním tedy otázku, protože každá videoherní deska má malinko jiné úrovně, synchro atd.... (u arcade monitor jsou na šasí samozřejmě regulační trimry, žádné osd ani nemá :D )
Otázka zní - proč, prestože postupujete podle SM, není možné změnit v menu posun H,V a geometrii obecně?
Vesly

#9 Příspěvek od Vesly »

tohoto potřebuju docílit na SONY.
Video je z TV Tomson 21MH10C a stejně tak jsem to udělal i na 21MF15CL

https://uloz.to/!jz3Rv6wT9HiH/h-posun-thomson-mp4
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

Vesly píše:Zde mohu změnit pomocí DO jen poměr 19:9 OFF/ON, SYSTÉM (BG/DK), AGC a PLL.

A nejsem profík, tedy rozhodně ne v Tv CRT, profík jsem v arcadehrách, ...

Otázka zní - proč, prestože postupujete podle SM, není možné změnit v menu posun H,V a geometrii obecně?

Přestože jsi už 2x opravoval zadávací příspěvek, stále ti tam "visí" formát obrazu "19:9" - že takový neznám a nezná ho nikdo: Jak je to s formáty u televizí 8O :lol:

Nejsi profík "v Tv CRT", přesto to řešíš v TV Profi sekci. A pokud jsi "profík v arcadehrách", tak nwm proč "obcházíš" závadu v nich a nápravu hledáš ve 100% funkční televizi? 8O :cry:

Pokud už se do SM dostaneš, tak v něm určitě není "nic zamčené". A jak už jsem psal - ne všechny položky v SM musí být funkční pro všechny modely tvp (téhož šasi) :wink:
.......................................................................................................................................................................................................
Když víš kde závada je (ve videohrách!), tak ji jako profík odstraňuj tam (jak ti už ostatně napsal Hill) a ne že se ji snažíš "obejít" zmršením tvp :roll:
Honza - kokúň

#11 Příspěvek od rnbw »

Vidim, ze to nikto nepochopil... Jedna sa o upravu (nastavenia) televizora, na pouzitie s arcade hrami, kde generovanie "posunuteho" signalu nie je zavada, ale vlastnost.
Vesly

#12 Příspěvek od Vesly »

rnbw : heuréka, pochopil jsi a dokonale. Přesně . Je to u každé herní desky jiné, co se všech parametrů týče :D

19:9 překlep, ale potěší, že ... :o
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

já myslím , že to pochopili všichni , ale radí mu zásah do hry ne do TV , toť vsjo .
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Lenze on ma tych hier viac...
Vesly

#15 Příspěvek od Vesly »

Kdyby to pochopili, tak mi poradí jak na to a neradí mi upravovat 400 herních desek, ke kterým btw není moc dokumentace a protože se ty desky chovají na jiných šáskách jinak, potřebuji "jen" posunout H obraz vpravo. Pokud zjistím , že na těchto šáskách to nejde běžnou cestou, aniž bych musel upravovat šasí na trimry, tak seženu jinou tv.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“