SONY KV-21M1K vodorovně posunutý obraz (přejmenováno)
Moderátor: Moderátoři
SONY KV-21M1K vodorovně posunutý obraz (přejmenováno)
Když vlezu do SERVICE MENU , tak je TT menu kde je i adjusments.
Zde mohu změnit pomocí DO jen poměr 19:9 OFF/ON, SYSTÉM (BG/DK), AGC a PLL.
Co ale potřebuji je změna V a H pozice, u kterých sice vidím aktuální hodnotu červeně a bíle vpravo od ní i rozsah (0-63), ale změnit nejdou.
Je menu zamčené, nebo co dělám špatně?
Děkuji
Vesly píše:. . .
Především špatně děláš to, že nečteš PRAVIDLA (i když ty budeš zřejmě profík a ony jsou v amatérské sekci
5. Vstupy do SM (servisní menu) a podobné citlivé informace se ve vláknech zásadně nezveřejňují a obeznámení uživatelé si tyto informace mezi sebou mění pomocí SZ (PM), mailů a podobně. V případě porušení tohoto tabu, je vlákno moderátorem obratem pročištěno bez dalšího vysvětlení.
Je pravděpodobné, že pro tvůj model telky nemusí být všechny položky SM funkční.
A je to vůbec problém toho tvp? Není to spíše problém těch starých videoher, že nesprávně synchronizují obraz na obrazovce?
Jak se např. chová telka, když k ní připojíš jiné (novější) zařízení - např. VCR, STB, apod.?
Tv je jinak samozřejmě v pořádku, ale jedná se o staré videoherní desky, které jsou stavěné na arcade šáska, u kterých si V a H posun atd měníš dle potřeby přes trimry. Zde na TV chassis ale není ani jeden
A nejsem profík, tedy rozhodně ne v Tv CRT, profík jsem v arcadehrách, jenže monitory, aka TV jsou nedílnou součástí a protože sehnat nové arkádové sklo je nemožné, snažím to to udělat přes TV.
Cest jak dosáhnout původního obrazu u her 30 let starých je hodně, ale rád bych to udělal elegantně a bez převodníků
Ještě doplňuji, že servisní manuál jsem do šroubku dodržel a přesto některé hodnoty měnit nelze
Jinak na desce v TV bys měl mít několik trimrů. Pokud nemaj popisek, sežeň si servisní manuál a obraz posuň, teda pokud na to máš koule, v bedně je pár míst s nebezpečně vysokým napětím.
U KV21XMTU s AE1 šasí je to trimr RV1508.
Jinak nechápu, proč se poslední dobou každej snaží kdejakou hovadinu řešit softwarově
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Moje šásko, samozřejmě žádný takový trimr nemá, proto je to v nastavení přes OSD.
Schéma jsem prošel a není tam, otevřel TV a není tam.
Případně v úrovních synchronizační a zatemňovací směsi, jaké jdou z arkády to televize (zejména, jestli má videosignál na vstupu televize amplitudu skutečně 1 V).
...a přejmenoval jsem vlákno, protože závada není na vašem přijímači, není tedy důvod ani televizi otevírat, ani lézt do servisního menu.
Video je z TV Tomson 21MH10C a stejně tak jsem to udělal i na 21MF15CL
https://uloz.to/!jz3Rv6wT9HiH/h-posun-thomson-mp4
Vesly píše:Zde mohu změnit pomocí DO jen poměr 19:9 OFF/ON, SYSTÉM (BG/DK), AGC a PLL.
A nejsem profík, tedy rozhodně ne v Tv CRT, profík jsem v arcadehrách, ...
Otázka zní - proč, prestože postupujete podle SM, není možné změnit v menu posun H,V a geometrii obecně?
Přestože jsi už 2x opravoval zadávací příspěvek, stále ti tam "visí" formát obrazu "19:9" - že takový neznám a nezná ho nikdo: Jak je to s formáty u televizí
Nejsi profík "v Tv CRT", přesto to řešíš v TV Profi sekci. A pokud jsi "profík v arcadehrách", tak nwm proč "obcházíš" závadu v nich a nápravu hledáš ve 100% funkční televizi?
Pokud už se do SM dostaneš, tak v něm určitě není "nic zamčené". A jak už jsem psal - ne všechny položky v SM musí být funkční pro všechny modely tvp (téhož šasi)
.......................................................................................................................................................................................................
Když víš kde závada je (ve videohrách!), tak ji jako profík odstraňuj tam (jak ti už ostatně napsal Hill) a ne že se ji snažíš "obejít" zmršením tvp