Já bych ani s tím přehazovánám desky nebyl moc velkej optimista. Nepřiřazuje si disk náhodou do paměti EEprom na desce náhradní sektory k vadnejm a podobný věci provázaný s plotnama?
Nie, to ma v servisnej casti na platniach. Na doske su ale nejake kalibracne udaje, aby vobec vedel tu servisnu cast precitat (je v nej aj vacsina firmware).
Aha, takže ta servisní část není v rozsahu LBA ale někde jinde? Jde mi o to, že jsem před časem připojoval 4GB HDD k jednomu osmibitu a jedu od LBA 0 až po LBA XXXX danou kapacitou disku. Ale vím, že pokud se do disku pošle po resetu žádost o identifikaci, tak z něj vyleze výrobce, typ, kapacita a uspořádání disku a spoustu dalších mě neznámých informací v dýlce 512 byte.
Ano, je to mimo adresovatelneho rozsahu. Ma k tomu pristup len firmware disku, pripadne sa k tomu da dostat cez nejake specialne nedokumentovane prikazy.
Ve vláknu t=71918 jsi doporučoval WD Marvel Demo, jeho plná verze by to mohla umět.
Což mi připomíná, že jsem se chtěl zeptat, jestli máš k dispozici jeho plnou verzi.
Případně, prosím, SZ.
Dík.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Když jsem ještě pracoval v Praze, tak jsme staré MFM disky po celozávodní dovolené roztáčeli prstem po odkrytování disku. Takto to fungovalo léta (tj. asi 10 let). Disky pak běžely nepřetržitě do další CZD.