Orion TV27300SI, zarušený obraz
Moderátor: Moderátoři
Orion TV27300SI, zarušený obraz
Ešte dotaz. Ak by niekto vedel; pozná tá TV protokol HDCP? Ď
- Přílohy
-
TV27300SI_obr3.jpg- (121.5 KiB) Staženo 253 x
-
TV27300SI_obr2.jpg- (52.96 KiB) Staženo 295 x
-
TV27300SI_obr1.jpg- (90.25 KiB) Staženo 252 x
-
Radovan_79
Zdroj je tak oplechovaný, že som elky ani neriešil. Vizuálne sú v poriadku. Ak, tak radšej doplním ďalšie externe.
Signálová jednotka pozostáva z troch dosiek. Prvá je tuner a komplet v plechu. Druhá je tiež v plechu. Nedokázal som ich identifikovať. Tretia (najzaujímavejšia) sa dala rozumne oddekliť. Ide o 782-L27M6S-690D. Ďalej pokračuje k doske T-CON-u. Displej je V270W1-L04. Neleží niekomu nevyužitá doska, ktorá by s tým displejom spolupracovala, alebo nejaká univerzálna?
Dopĺňam značenie T-CON-u: V270W1-C
Ktoré IO sú tie RAM-ky?
Nemôže byť chybný modul T-CON?
Dík
RAM-už som asi našiel.
Na prítlaky ani poklepy nereaguje. Nahrievať som to skúšal opatrne spájkovačkou, schladiť plynom do zapaľovača. Bez odozvy.
Na tomto TCONE by mali byť 3ks sú neprehliadnuteľné.
Skús ich vyskúšať či sa jedna z nich nehreje viac ako ostatné a prípadne premerať všetky štvorité smd odpory RA a štvorité keramiky CA na skrat či zvod v okolí hl. čipu.
Ale asi by bolo najlepšie vyskúšať iný panel či iny MB aby bolo jasné či to neprichádza už v LVDS do panelu.
Rád by som vymenil sign. dosku, táto nevie HDCP. Ak nik neponúkne, skúsim univerzálnu. Dúfam, že ju budem vedieť pozapájať.
Pozriem ten T-Con.
Tak som ho omákol, nič neprekuruje. Jedna RAM je trochu chladnejšia než zvyšné dve, nepripadá mi to ako prejav vady. Zato na sign. kúri procesor. Asi už má svoje "odkúrené". Ale nevie HDCP, tak čo s ním že áno.
Nevie nik vhodnú náhradu za tú signálovku?