IP adresa zobrazuje heslo

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

IP adresa zobrazuje heslo

#1 Příspěvek od dvorak »

Při zadání mé IP adresy (192.168.1.1) se zobrazí rozhraní mého routeru, ale včetně hesla pro wifi připojení. Takže pokud to provede můj soused v domě, může bez problému jet na moje připojení. Jak to změnit ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Chytrej router. :lol: Naštěstí pro tebe je to vnitřní adresa, ne vnější, ale i tak je to prasárna výrobce. Co to je za značku? Tím jsi měl mimochodem začít. Třeba pomůže novej firmware.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Mně se heslo nezobrazuje, jen prázdné pole pro staré heslo a dvě další pro zadání nového hesla a jeho potvrzení. Bez uživatelského jména a hesla však neuvidím vůbec nic. Router TL-WR543G.
Vymaž si uložené heslo z prohlížeče a zkus to znovu. Myslím si, že si tvůj prohlížeč jednoduše jméno uživatele a heslo dosadí, čili bez jména uživatele a hesla se tam ani soused nepodívá.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Nejsnazsi bude kdyz sem tazatel vlozi snimek obrazovky. Takhle se jen muzem dohadovat, co tim basnik-banik chtel vlastne rici :D
dvorak

#5 Příspěvek od dvorak »

Tady je to foto. Heslo jsem samozřejmě vymazal.
Přílohy
DSCN0856.JPG
(255.35 KiB) Staženo 186 x
monterjirka

#6 Příspěvek od monterjirka »

Mě se heslo zobrazuje :D

Ale pouze u jednoho PC (Win7), kde jsem to "sdělil prohlížeči, že to tak chci"...

Takže ono to nemusí být jen v routeru
Standa99

#7 Příspěvek od Standa99 »

Někdy nezbývá nic jiného, než žasnout 8O
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Nojo, Tenda. Ten umí ještě jinší psí kusy. A obecně vlez do routeru nenechávat na admin a admin, nebo 1234. Změnit. Tendu jsem měl, než jsem ji vyměnil za Belkina, kterej chodí daleko líp a přitom má už kolem 10-ti let.
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

dvorak píše:Tady je to foto. Heslo jsem samozřejmě vymazal.

A předtím jsi z prohlížeče to uložené heslo vymazal, jak jsem ti psal?
Monterjirka to vidí stejně: nemusí nutně být na vině router, i když, pravda, ani po regulerním přihlášení by heslo nemělo být vidět...

A, mimochodem: obrazovku nefoť foťákem či mobilem, když stačí stisknout Ctrl+PrtSc, pak otevřeš Malování a stiskneš Ctrl+V. Ořízneš, pojmenuješ a uložíš. A pak s tím už děláš, jako s každým jiným obrázkem.
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

Jestli je to ten "malý router" od Tendy, tak se toho neduhu zbavíš tak, že nastavíš jméno a heslo pro vlez do administrace (to pořeš sám, jaký). Pak to zobrazovat heslo nebude. Mě to taky ukazovalo heslo při "otevřeným módu" - mě wifina mimo naši parcelu nedosáhne, proto jsem to tak mohl nechat. Ale nechutností tohoto routeru bylo dost často to, že jsem do prohlížeče napsal např www.seznam.cz a na místo těch stránek se objevilo přihlašovací okno toho routeru (někde o tom tady mám diskuzi). když se to dělo příliš často, vyhrabal jsem ze skříně zmiňovaného Belkina, aktualizoval jsem mu FW a přepnul jej do módu AP, protože 2 routery za sebou nepotřebuju - jen mi z LAN dělá bezdrát. Routerem je ADSL zařízení z jinou wifi.
PotPalo

#11 Příspěvek od PotPalo »

dvorak píše:Při zadání mé IP adresy (192.168.1.1) se zobrazí ... Takže pokud to provede můj soused v domě, může bez problému jet na moje připojení.

Blbosť, nemôže. 192.168.1.1 je vnútorná IP, pridelená routerom, je v tvojej sieti. Tam sa z vonka (z internetu) nedá dostať. Iba ak by sa pripojil káblom k tvojmu routeru, a teda by bol v tvojej sieti, ale to nieje. Ak sused zadá do prehliadača 192.168.1.1, buď sa mu nezobrazí nič lebo taká IP v jeho sieti nieje, alebo ak má náhodou rovnaký router (alebo len IP), tak sa mu zobrazí stránka jeho routeru.
dvorak

#12 Příspěvek od dvorak »

PotPalo: Asi to tak nějak bude, uklidnil jsi mne. Příležitostně požádám sousedku, aby to schválně zkusila, zda se na mne dostane.
Jinak ano, je to ten (ta?) maličká TENDA a mimochodem dlouho trvalo, než jsem ji vůbec zprovoznil. V návodu je totiž uvedena IP adresa 192.168.0.1 a tou jsem se dostal pouze na router a dál už ne. Po změně na těch 192.168.1.1 se to rozběhlo.
p32

#13 Příspěvek od p32 »

dvorak píše:Při zadání mé IP adresy (192.168.1.1) se zobrazí rozhraní mého routeru, ale včetně hesla pro wifi připojení.

No a co? To dělá každý router, když to tak máš nastaveno v prohlížeči. Router jako takový ti ukáže jen přihlašovací obrazovku a opravdová data ukáže až po přihlášení. Když se mrkneš na Seznam do pošty, tak to heslo ti tam nepíše taky ten Seznam, ale tvůj prohlížeč. :wink:
dvorak

#14 Příspěvek od dvorak »

Tak abychom to shrnuli - pokud někdo v domě, kdo je v dosahu mé TENDY naťuká adresu 192.168.1.1, tak neuvidí to, co vidím já ? Myslím tím to rozhraní , co jsem ukázal na fotu.
PotPalo

#15 Příspěvek od PotPalo »

správne
Odpovědět

Zpět na „Software“